Zdravé uchovávání potravin - Novinka
I vy se snažíte o minimalizaci odpadu? Drsná realita o světě zamořeném odpady nás nutí přemýšlet, jak co nejefektivněji snížit naši ekologickou stopu. Každý by si měl vzít odpovědnost do vlastních rukou a změnit svůj přístup k používání jednorázových plastových obalů.
Neprodukovat zbytečný odpad hlavně na cestách může být pro mnohé skutečnou výzvou. Přitom stačí změnit jen pár věcí a výsledek může být okamžitě citelný.
Ani vy nejste lhostejní vůči životnímu prostředí a budoucnosti našich dětí? Tak čtěte dál .....
Otázka kvalitního uskladňování potravin je stará jako lidstvo samo. Lidé se již od pradávna snažili prodlužovat trvanlivost potravin, např. sušením, uzením, solením či zavařováním.
Bohužel, ale všechny tyto způsoby potraviny poškozují a následně mají i negativní vliv na naše zdraví. Dnes nejvíce používáme chladničky a mrazničky, avšak ani tyto nedokážou uchránit potraviny od 2 hlavních nosičů mikroorganismů. VODY a VZDUCHU! Mrazák navíc mění strukturu potravin.
Proto v dnešní moderní době je právě potravinářské vakuum nejvyhledávanějším pomocníkem při uchovávání potravin v domácnostech. Už i výrobci balí do vakua různé potraviny, což ale má jednu nevýhodu. Jakmile balík doma otevřete, vakuum zmizí a potravinu musíte co nejrychleji zkonzumovat.
Avšak řešení na tento problém máte na dosah rukou!
Tyto univerzální dózy poskytují nekonečné možnosti při skladování potravin, počínaje vařenými jídly, přes dlouhodobé uchovávání potravin, až po marinování nebo bezpečné převážení.
Naše vakuové dózy jsou skvělou alternativou či na balení potravin na dlouhé cesty nebo pro Vaše děti na Intrák či manžela do kamionu. Jejich jedinečný systém uzavírání vám zajistí 100% -ní jistotu, aby se dózy ani náhodou neotevřeli během přepravy. Výhodou našich dóz je i jejich mechanické použití bez potřeby elektrické energie. Takže si je můžete vzít s sebou zkrátka všude!
Několikanásobně prodlouží trvanlivost potravin, což v každé domácnosti představuje značnou úsporu financí, nakolik se množství zkažených a jinak znehodnocených potravin sníží na minimum.
Dlouhodobě uchovají čerstvost a aroma. Při každém otevření dózy budete cítit stejně silně aroma kávy, pokud ji budete uchovávat ve vakuu. A to i po několika měsících.
Rychle kazivé potraviny zůstanou také déle čerstvé ve vakuu, proto vám nehrozí, pokud využijete akce při nákupech potravin ve větších baleních, že část nákupu před zkonzumovaného poškodí. Takto dokáží šikovné hospodyňky ušetřit až 10% na nákladech vynaložených na nákup potravin. A to už skutečně stojí nad zamyšlením se!
Vakuové dózy jsou skvělými pomocníky při marinování masa, jehož póry se ve vakuu roztáhnou a marináda má možnost proniknout až do hloubky masa. Tím pádem se citelně zkracuje doba marinování.
Výhody vákua :
- je vyvinuty především na zdravé a dlouhodobé uchovávání potravin
- prodlužuje až trojnásobně dobu uskladnění potravin
- zabraňuje oxidaci potravin
- potlačuje vznik plísní
- zabraňuje předčasnému žloutnutí potravin s větším podílem tuků
- sypké potraviny neprovlhnou a nezhrudkovatejú
- potraviny nevysychají
- potravina nepřebírá pachy ani z okolí, ani z jiné potraviny
- v potravinách se zachovávají výživové hodnoty, vitamíny, minerály, barva, aroma a tvar
- uchrání sypké a suché potraviny proti prachu, bakteriím a hmyzu