Skleněná poklice 20cm k napařovací nádobě


Skleněná poklice z tvrzeného skla s průměrem 20 cm na pařák. Poklice je součástí parní nástavby, na kterou je speciálně doporučená k dosažení očekávaného efektu. Více

Výrobce: AMT Gastroguss Kód produktu: ELBA20 Preprava

557 Kč

Skladem
ks

Skleněná poklice z tvrzeného skla s průměrem 20 cm na pařák. Poklice je součástí parní nástavby, na kterou je speciálně doporučená k dosažení očekávaného efektu. Více

Výrobce: AMT Gastroguss Kód produktu: ELBA20 Preprava

Skleněná poklice k napařovací nádobě 20 cm

Je vhodná na skleněnou napařovací nádobu s průměrem 20 cm.

Vaření v páře je nejšetrnější způsob jak vařit ovoce, zeleninu, ryby nebo maso bez přidávání soli a přitom i bez nutnosti dodávání vody a tuku. Tímto vařením se zachovává přirozená chuť jídla, nemusí se dosolovat (denní doporučená spotřeba soli je cca 5g), protože v mnoha potravinách je už sůl obsažena. Lidé s vysokým krevním tlakem by měli klást nejvyšší důraz na množství přijaté soli a proto by měly redukovat jeho příjem. Skvělou alternativou je dochucování čerstvými léčivými bylinkami.

Při vaření nepřichází potrava bezprostředně do styku s vařící vodou, protože je vařená cirkulující párou. Vlastní šťáva potravin stoupá také nahoru a koncentruje se na poklici. Tímto oběhem jsou potraviny vařené velmi šetrně, pod bodem varu.

Chuť každého jídla je dána receptem, čerstvostí potravin i způsobem přípravy. Umění spočívá v zachování všech hodnot jídla. Nic nemůže více splňovat tyto požadavky, jako vaření v páře.

Zároveň umožňuje přípravu různých jídel současně. Při vaření v páře zachovává přirozená chuť jídel, jejich struktura, aroma a barva. Napařovací nádoby mohou najednou použít až dvě, kde do spodní dáváme vždy tužší suroviny (maso) a do horní jemnější suroviny (zelenina, ryba, těstoviny). Zásadou je mít vždy v hrnci pod pařákem dostatek tekutiny, z níž se vytváří dostatek pari na vaření.

Vaření v napařovací setu je velmi jednoduché.

Voda v hrnci, na kterém je umístěna napařovací nádoba, musí stále vřít a nesmí se dotýkat potravin uložených v skleněném parním systému. Voda se může dochutit různými přísadami nebo i např. kostí (v případě vaření polévky). Do skleněné nádoby neukládejte potraviny příliš těsně, aby byl zajištěn optimální přívod páry. Doba vaření je různá. Záleží na tom, zda je jídlo v celku nebo v malých kouscích. V případě použití dvou napařovacích nádob, doba vaření v horní je delší než ve spodní, proto dávejte do spodní vždy větší kusy a potraviny s tužší konzistencí.

Inspirujte se nápady z Archivu Dámského Klubu: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/147138#236

technické parametry

  • borosilikátové sklo
  • je vhodná na skleněnou napařovací nádobu s průměrem 20 cm
  • vhodná do myčky nádobí
  • průměr 20 cm
  • výrobce: AMT Gastroguss

Přibližné doby přípravy zelenin a ovoce v páře

brokolice 15-20 min
cuketa 15-20 min.
fenykl 15-20 min.
hruška 10-15 min.
jablko 10-15min.
kedluben 20-25 min.
květák 15-20 min.
Kel 25-30 min.
kukuřice 55-60 min.
mrkev 20-25 min.
paprika 10-15 min.
pórek 15-20 min.
žampiony 15-20 min.
chřest 30-40 min.
zelené lusky 25-35 min.
brambory 20-25 min.

Přibližné doby přípravy masa

hovězí uzenina 8-13 min.
jehněčí řízek 25-30 min.
kuřecí řízek 25-30 min.
krůtí řízek 25-30 min.
párky 8-10 min.
telecí řízek 30-35 min.

Přibližné doby přípravy ryb a mořských plodů

Garnet 15-20 min.
kalamáry 20-25 min.
kapr 15-18 min.
langusta 30-35 min.
losos 15-18 min.
mušle 30-35 min.
Pstruh 18-25 min.
tuňák 25-30 min.