Skleněná napařovací nádoba 20 cm
Skleněná napařovací nádoba 20 cm
Je vhodná na všechny námi nabízené nádoby s průměrem 20 cm. K dosažení požadovaného výsledku ji používejte výhradně v kombinaci s poklicí ELBA20. Více
Výrobce: AMT Gastroguss Kód produktu: ELPA20 Preprava
Původní cena 1 192 Kč. Ušetříte 12% (143 Kč) 1 049 Kč
Je vhodná na všechny námi nabízené nádoby s průměrem 20 cm. K dosažení požadovaného výsledku ji používejte výhradně v kombinaci s poklicí ELBA20. Více
Výrobce: AMT Gastroguss Kód produktu: ELPA20 Preprava
Skleněná napařovací nádoba 20 cm
Je vhodná na všechny námi nabízené nádoby s průměrem 20 cm.
K dosažení požadovaného výsledku ji používejte výhradně v kombinaci s poklicí ELBA20.
Vaření v páře je nejšetrnější způsob jak vařit ovoce, zeleninu, ryby nebo maso bez přidávání soli a přitom i bez nutnosti dodávání vody a tuku. Tímto vařením se zachovává přirozená chuť jídla, nemusí se dosolovat (denní doporučená spotřeba soli je cca 5g), protože v mnoha potravinách je už sůl obsažena. Lidé s vysokým krevním tlakem by měli klást nejvyšší důraz na množství přijaté soli a proto by měly redukovat jeho příjem. Skvělou alternativou je dochucování čerstvými léčivými bylinkami.
Při vaření nepřichází potrava bezprostředně do styku s vařící vodou, protože je vařená cirkulující párou. Vlastní šťáva potravin stoupá také nahoru a koncentruje se na poklici. Tímto oběhem jsou potraviny vařené velmi šetrně, pod bodem varu.
Chuť každého jídla je dána receptem, čerstvostí potravin i způsobem přípravy. Umění spočívá v zachování všech hodnot jídla. Nic nemůže více splňovat tyto požadavky, jako vaření v páře.
Zároveň umožňuje přípravu různých jídel současně. Při vaření v páře zachovává přirozená chuť jídel, jejich struktura, aroma a barva. Napařovací nádoby mohou najednou použít až dvě, kde do spodní dáváme vždy tužší suroviny (maso) a do horní jemnější suroviny (zelenina, ryba, těstoviny). Zásadou je mít vždy v hrnci pod pařákem dostatek tekutiny, z níž se vytváří dostatek pari na vaření.
Vaření v napařovací setu je velmi jednoduché.
Voda v hrnci, na kterém je umístěna napařovací nádoba, musí stále vřít a nesmí se dotýkat potravin uložených v skleněném parním systému. Voda se může dochutit různými přísadami nebo i např. kostí (v případě vaření polévky). Do skleněné nádoby neukládejte potraviny příliš těsně, aby byl zajištěn optimální přívod páry. Doba vaření je různá. Záleží na tom, zda je jídlo v celku nebo v malých kouscích. V případě použití dvou napařovacích nádob, doba vaření v horní je delší než ve spodní, proto dávejte do spodní vždy větší kusy a potraviny s tužší konzistencí.
Inspirujte se nápady z Archivu Dámského Klubu: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/147138#236
technické parametry
- borosilikátové sklo
- je vhodná na všechny nádoby Swiss Titan s průměrem 20 cm
- vhodná do myčky nádobí
- průměr 20 cm
- objem 2 l
- výrobce: AMT Gastroguss
Přibližné doby přípravy zelenin a ovoce v páře
brokolice | 15-20 min |
cuketa | 15-20 min. |
fenykl | 15-20 min. |
hruška | 10-15 min. |
jablko | 10-15min. |
kedluben | 20-25 min. |
květák | 15-20 min. |
Kel | 25-30 min. |
kukuřice | 55-60 min. |
mrkev | 20-25 min. |
paprika | 10-15 min. |
pórek | 15-20 min. |
žampiony | 15-20 min. |
chřest | 30-40 min. |
zelené lusky | 25-35 min. |
brambory | 20-25 min. |
Přibližné doby přípravy masa
hovězí uzenina | 8-13 min. |
jehněčí řízek | 25-30 min. |
kuřecí řízek | 25-30 min. |
krůtí řízek | 25-30 min. |
párky | 8-10 min. |
telecí řízek | 30-35 min. |
Přibližné doby přípravy ryb a mořských plodů
Garnet | 15-20 min. |
kalamáry | 20-25 min. |
kapr | 15-18 min. |
langusta | 30-35 min. |
losos | 15-18 min. |
mušle | 30-35 min. |
Pstruh | 18-25 min. |
tuňák | 25-30 min. |
Související produkty4
![Indukční kastrol Swiss Diamond s parní nástavbou o průměru 20 cm](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/c/8/c8c1887da512d0e50be182dcd1690af6-prod-foto-2-l-kastrol-s-parakom.png)
![Indukční kastrol Swiss Diamond s parní nástavbou o průměru 20 cm](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/2/b/2b33d61cefd1964f30adf3cc83330f70-prod-foto-2-l-kastrol-s-parakom-kopia.png)
Indukční kastrol Swiss Diamond s parní nástavbou o průměru 20 cm
![Indukční titanový rendlík Swiss Titan® ST6720ic o průměru 20 cm s poklicí](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/2/f/2fb53a896a014219eee01deb60493c12-xd6720c-2017-10-27-20-11-39-utc.jpg)
![Indukční titanový rendlík Swiss Titan® ST6720ic o průměru 20 cm s poklicí](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/6/7/67479469d353bd00af98236c52156139-xd6720csaucepanwithlidsideview-2017-10-27-20-11-39-utc.jpg)
Indukční titanový rendlík Swiss Titan® ST6720ic o průměru 20 cm s poklicí
![Indukční titanová pánev Swiss Titan® ST6420i s průměrem 20 cm bez poklice](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/a/d/adef8731184e0f203f37968a212b2877-panvica-20cm.png)
![Indukční titanová pánev Swiss Titan® ST6420i s průměrem 20 cm bez poklice](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/e/f/ef719839190d0cdd417609035a16abc9-24-prod-fotka1.png)
Indukční titanová pánev Swiss Titan® ST6420i s průměrem 20 cm bez poklice
![Indukční titanový kastrol Swiss Titan® ST6820ic o objemu 2 ls pokličkou](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/7/7/77eed373a5188b671fd0c715d0be66a4-kastrol-20cm.png)
![Indukční titanový kastrol Swiss Titan® ST6820ic o objemu 2 ls pokličkou](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/3/b/3bd97609bf30e2e3f563dfce3b688714-2-l-kastrol-prod-fotka-1.png)