SUROVINY:
- pro 3 osoby-

Na jogurt:

- 400 gramů řeckého jogurtu
- 125 gramů malin (čerstvých nebo mražených)

Na chia pudink:

-3 dl rostlinného nápoje (nebo mléka)
- 3 velké lžíce chia semínek
- 1 polévková lžíce datlové pasty (domácí!)

Na granolu:

- 200 gramů ovesných vloček
-100 gramů semínek (naše oblíbené, např. slunečnicové, vlašské, dýňové, mandlové, atd.)
-3-4 polévkové lžíce datlové pasty (domácí!)
-3-4 lžíce ořechového oleje nebo kešu másla
- 1 čajová lžička skořice

Na přílohu:

- 1 velký banán
- 3 hrste malin
- Čerstvá máta podle chuti

PŘÍPRAVA:
-10 minut-
Čekací doba:
-8 hodin-

  1. Začněme chia pudinkem, protože potřebuje odstát přes noc...alespoň podle mě, ale pokud nemáte tolik času, počkejte jen 3-4 hodiny, než se spojí. Potřebujeme dobře těsnící misku/sklenici/nádobu/zavařeninovou láhev/dózu, cokoliv, v čem můžeme chia pořádně protřepat.
  2. Suroviny odměříme, důkladně protřepeme a dáme do chladničky.
  3. Odměříme si také ingredience na jogurt a rozmixujeme. Voila, je to hotové, můžete si to udělat i večer předem a dát do chladničky.
  4. Na granolu vložíme do mixéru datlovou pastu, olej nebo kešu máslo a rozmixujeme.
  5. Ostatní ingredience: ovesné vločky, skořice, semínka a datlová pasta mohou jít do mísy a pořádně je promícháme vařečkou. Pokud vidíte, že se nelepí dostatečně, klidně přidejte ještě kešu máslo/olej.
  6. Hmotu vylijeme na plech polstrovaný pečícím papírem a pečeme dokřupava 15 minut při 180 stupních.
  7. Snídaně si složíme takto: na spodek sklenice nalijeme 130 gramů (na osobu) malinového jogurtu, na který přidáme 2 polévkové lžíce chia pudinku a za velkou hrst granoly. Na vrch přidáme kolečka banánu, maliny a lístky máty.