Suroviny na 30 lahví:

- 3 kg cibule

- 6 kg rajčat

- 12 kg papriky

- olej na spečení cibule

- sůl, cukr podle chuti

Příprava:

Zeleninu očistíme a omyjeme, a pak nakrájíme pomocí kuchyňského robota Magimix podle pokynů ve videu.

Ve velkém hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, pod kterou použijeme dostatečné množství oleje, aby se nepřipálila. Pak na ni nasypeme nakrájená rajčata a vaříme, dokud nezískáme hodně šťávy. Pak přidáme nakrájenou papriku, kterou uvaříme do poloměkka. Dochutíme solí a cukrem.

Omyté a sterilizované sklenice a víčka umístíme blízko vroucího leča a naplníme jejich horkým lečem. Sklenice okamžitě uzavíráme a obrátíme dnem vzhůru. Když máme všechny lahve naplněné, přikryjeme jejich dekou na 1-2 dny, aby pomalu vychladly. Lečo je tehdy správně zakonzervované, pokud víčko na poháry není vyduté. Toto se kontroluje až po úplném vychladnutí a vyjmutí zpod deky.