Veganský cheesecake dort

Suroviny
Na korpus:
200 g ořechů
200 g čerstvých datlí ( vypeckované), mohou být i sušené, pouze je třeba namočit
Na krém:
250 g kešu oříšků
250 g veganské bílé neochucené pomazánky
110 g agave sirupu
1 citron (i šťáva, i kůra)
4 PL kokosového oleje
Postup:
- Vystelte 20 cm-ovou dortovou formu pečícím papírem. Kešu oříšky namočte v horké vodě a nechte je změknout cca.10 minut a poté je sceďte.
- Ořechy vložte do kuchyňského robota Magimix a pomelte je. Přidejte datle a dobře je zpracujte s ořechy na homogenní hmotu. Potom tuto hmotu přeložte do dortové formy a dobře promačkejte rukou na dno formy. Potom vložte do chladničky.
- A teď připravte krém. Nasypte scezené kešu do Magimixu. Přidejte pomazánku, agave sirup a citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru. Zpracovávejte v kuchyňském robotu do té doby, dokud nezískáte krásnou hladkou, krémovou konzistenci (několik minut).
- Krém nanesme na korpus a dort vložme na několik hodin do mrazničky, dokud neztvrdne tak, aby se dal krájet. Před krájením dort vyjměte z mrazničky asi o 15 minut dříve.
Vyzkoušejte, nám moc chutnal!