Super hustá domácí majonéza

Mnozí si bez majonézy ani neumíme představit pečená jídla. Pokud si osvojíte velmi jednoduché principy přípravy domácí majonézy, garantujeme vám, že už nikdy nebudete chtít tu z obchodu. Nezapomeňte, že kvalitní majonéza je vhodná také jako základ pro další zpracovávání. Můžete ji využít k přípravě chutných dípů, pomazánek či salátů. Majonéza, kterou vám přinášíme garantovaně bude chutnat každému. Její krémová a hustá konzistence se nedá porovnat s ničím jiným. Musíte ji jednoduše vyzkoušet.
Potřebujeme:
- 250 ml oleje,
- 2 vaječné žloutky,
- 1 PL hořčice,
- sůl a mletý pepř podle chuti
Postup:
- Do mini mísy kuchyňského robota Magimix vložíme mini nůž a rozpracujeme v ní žloutky s hořčicí a trochou oleje. Mícháme cca. 20 sekund.
- Během míchání zároveň přidáváme první polovinu oleje skrz otvor na víku.
- Potom ochutíme solí a mletým pepřem a opět mícháme s postupným přidáváním druhé poloviny oleje.
- Majonéza je krásná hustá a velmi chutná.