Mnozí si bez majonézy ani neumíme představit pečená jídla. Pokud si osvojíte velmi jednoduché principy přípravy domácí majonézy, garantujeme vám, že už nikdy nebudete chtít tu z obchodu. Nezapomeňte, že kvalitní majonéza je vhodná také jako základ pro další zpracovávání. Můžete ji využít k přípravě chutných dípů, pomazánek či salátů. Majonéza, kterou vám přinášíme garantovaně bude chutnat každému. Její krémová a hustá konzistence se nedá porovnat s ničím jiným. Musíte ji jednoduše vyzkoušet.

Potřebujeme:

  • 250 ml oleje,
  • 2 vaječné žloutky,
  • 1 PL hořčice,
  • sůl a mletý pepř podle chuti

Postup:  

  1. Do mini mísy kuchyňského robota Magimix vložíme mini nůž a rozpracujeme v ní žloutky s hořčicí a trochou oleje. Mícháme cca. 20 sekund.
  2. Během míchání zároveň přidáváme první polovinu oleje skrz otvor na víku.
  3. Potom ochutíme solí a mletým pepřem a opět mícháme s postupným přidáváním druhé poloviny oleje.
  4. Majonéza je krásná hustá a velmi chutná.