Šťavnatá jahodovo-rebarborová galetka s tvarohem
Těsto uhnětené v Magimixu nechte odležet v chladničce přes noc či několik hodin. Před válením těsto vyjměte alespoň hodinu předem.
Suroviny:
Těsto
- 125 g másla
- 100 g zbytkového pšeničného kvásku
- 200 g celozrnné mouky ječné
- 3 PL kokosového cukru
- 1 ČL skořice
- špetka soli
Tvarohová nádivka
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 ČL vanilky
Ovocná nádivka
- 400 g jahod
- 100 g rebarbory
- 3 PL medu
- štáva z 1 citronu
- 3 ČL škrobu
Postup:
- Všechny suroviny na těsto vložíme do kuchyňského robota Magimix a za pár vteřin uhněteme těsto, které dáme zabalené odležet do ledničky přes noc.
- Druhý den vyválíme těsto, na které naneseme vymíchaný tvaroh a ovocnou nádivku.
- Koláček během vyhřátí trouby je třeba dát na chvíli do ledničky a poté péct při 200 stupních 40-45 minut.
Video k přípravě naleznete ZDE