Těsto uhnětené v Magimixu nechte odležet v chladničce přes noc či několik hodin. Před válením těsto vyjměte alespoň hodinu předem.

Suroviny:

Těsto

  • 125 g másla
  • 100 g zbytkového pšeničného kvásku
  • 200 g celozrnné mouky ječné
  • 3 PL kokosového cukru
  • 1 ČL skořice
  • špetka soli

Tvarohová nádivka

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ČL vanilky

Ovocná nádivka

  • 400 g jahod
  • 100 g rebarbory
  • 3 PL medu
  • štáva z 1 citronu
  • 3 ČL škrobu

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto vložíme do kuchyňského robota Magimix a za pár vteřin uhněteme těsto, které dáme zabalené odležet do ledničky přes noc.
  2. Druhý den vyválíme těsto, na které naneseme vymíchaný tvaroh a ovocnou nádivku.
  3. Koláček během vyhřátí trouby je třeba dát na chvíli do ledničky a poté péct při 200 stupních 40-45 minut.

Video k přípravě naleznete ZDE