Suroviny pro 2-3 osoby:

- 1/2 PL kokosového oleje

- 150 g shimeji hub

- 2 mrkve, nastrouhané

- 1 hrnek vařených fazolí

- 1 malá cibule, nasekaná

- 4 stroužky česneku, nasekané

- malý kousek zázvoru, oloupaný, nasekaný

- 200 g rýžových těstovin

- 4 PL tamari (bezlepková sójová omáčka)

- 2 PL tahini

- 2 PL sezamového oleje

- šťáva z 1/2 citronu

- trocha vody

Nejdříve si připravme v misce omáčku:

sojová omáčka, tahini, sezamový olej, citrónová šťáva a voda. Zamíchejme a odložme ji stranou.

Rozohrejme kokosový olej na woku Swiss Diamond. Opražme cibuli, česnek a zázvor 1-2 minuty. Přidejme houby shimeji. Smažme na prudkém ohni 4 - 5 minut za občasného míchání. Dále přidejme mrkev a fazole, kterou také opečme pár minut. Mezitím si uvarme těstoviny podle pokynů na obalu a sceďme jejich. Jakmile jsou houby a mrkev opečené a uvařené, přidejme uvařené těstoviny. Potom celou směs zalejme omáčkou. Dobře promíchejme, orestujme ještě 1 minutu a můžeme podávat. Posypme Chilli vločkami.

Tip: Namísto shimeji hub můžete použít i žampiony. Namísto fazolí můžeme použít další zdroje bílkovin: cizrna, tofu nebo tempeh. Já jsem ještě přidala i pár zbylých lístků kadeřávku. Pokud máte doma, klidně přidejte i Vy nějaké čerstvé zelené listy (špenát, mangold), můžete jimi klidně zpestřit toto jídlo.

|