Rýžové těstoviny se zeleninou
Potřebujeme pro 2-3 osoby:
- 350 g žampionů, nakrájených na plátky
- 200 g tofu nakrájeného na kostky
- 200 g rýžových těstovin
- 1 malý svazek listů kadeřávku
- 1 cibule, nasekaná
- 3 nasekané stroužky česneku
- 1 malý kousek zázvoru, nasekaný
- 1/2 PL kokosového oleje
- 3 PL tamari / sójové omáčky
- 2 PL opečeného sezamového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
Nejdříve si připravme zálivku smícháním sójové omáčky, sezamového oleje a citronové šťávy v misce a dejme stranou. Vložme kokosový olej do wok / pánve Swiss Titan. Přidejme cibuli a česnek a smažme 1-2 minuty. Přidejme zázvor, houby a kapustové listy. Smažme na prudkém ohni 4 - 5 minut za občasného míchání. Když se voda z hřibů úplně odpaří, přidejme tofu, aby se pěkně opekli do zlata. Mezitím uvaříme rýžové těstoviny podle pokynů na obalu a zcedíme jejich. Když se žampiony a kapusta opraží a změknou, přidejme uvařené těstoviny. Na konec přidejme zálivku.