Potřebujeme pro 2-3 osoby:

- 350 g žampionů, nakrájených na plátky

- 200 g tofu nakrájeného na kostky

- 200 g rýžových těstovin

- 1 malý svazek listů kadeřávku

- 1 cibule, nasekaná

- 3 nasekané stroužky česneku

- 1 malý kousek zázvoru, nasekaný

- 1/2 PL kokosového oleje

- 3 PL tamari / sójové omáčky

- 2 PL opečeného sezamového oleje

- šťáva z 1/2 citronu

Nejdříve si připravme zálivku smícháním sójové omáčky, sezamového oleje a citronové šťávy v misce a dejme stranou. Vložme kokosový olej do wok / pánve Swiss Titan. Přidejme cibuli a česnek a smažme 1-2 minuty. Přidejme zázvor, houby a kapustové listy. Smažme na prudkém ohni 4 - 5 minut za občasného míchání. Když se voda z hřibů úplně odpaří, přidejme tofu, aby se pěkně opekli do zlata. Mezitím uvaříme rýžové těstoviny podle pokynů na obalu a zcedíme jejich. Když se žampiony a kapusta opraží a změknou, přidejme uvařené těstoviny. Na konec přidejme zálivku.

|