V mrazničce se mi povalovalo mleté ​​maso, tak jsem dostala nápad připravit řecké karbanátky keftedes, které se tradičně připravují z mletého jehněčího či hovězího masa. Často je konzumují s tzatziki nebo v rajčatové omáčce s feta sýrem.

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • svazek petržele
  • 1/2 ČL oregana
  • 1/2 ČL soli
  • štipka pepře
  • štipka chilli vloček
  • 1/3 hrníčku strouhaného parmazánu
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 1/3 hrníčku mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 hrníčku strouhanky
  • olivový olej na smažení karbanátků

Postup:

  1.  Do kuchyňského robota Magimix 3200XL jsem dala oloupanou cibuli, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, chilli a parmazán. Všechno jsem rozmixovala za pár vteřin na jemno.
  2.  Přidala jsem mleté ​​maso, mléko, vejce, strouhanku a párkrát jsem stisknutím funkce Pulse vše promíchala. 
  3. Z masové směsi jsem rukama vytvarovala kuličky a na olivovém oleji jsem je na pánvi osmažila ze všech stran. 
  4. Podávala jsem je se salátem, tzatziki, kde jsem použila hustý domácí kefír namísto jogurtu a s chlebem. Hodily by se jistě i pečené brambory nebo pita chléb.

|