Proteinový chléb pomocí Magimix
Na tomto receptu na chléb bohatý na bílkoviny se mi líbí, že nemusíme přidávat žádné extra přísady a pomocí silného mixéru Power Blender je jeho příprava velmi jednoduchá a rychlá. Je připraven bez oleje, lepku a droždí.
SUROVINY:
- 300 g červené čočky
- 100 g hnědé rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva (10 g)
- 1 polévková lžíce soli (10 g)
- 3 dl vody
- 4 polévkové lžíce slupky ze semen jitrocele (20 g) (náhražka za vajíčka)
- 60 g slunečnicových semínek
PŘÍPRAVA :
Propláchnutou čistou čočku nasypeme do misky a výdatně zalijeme vodou, aby nabobtnila do měkka. Obvykle to trvá 2 hodiny nebo mírné zahřátí urychlí proces.
Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejeme do misky a promícháme. Troubu předehřejeme na 160°C a na středně velký plech rozprostřeme pečící papír.
Čočku scedíme a důkladně okapanou nasypeme do mixéru Power Blender. Zalijeme 3 dl čisté vody a rozmixujeme do hladka. Přisypeme jitrocelové slupky a opět dobře promícháme mixérem.
Čočkovou hmotu přendáme do mísy se suchými ingrediencemi a přisypeme většinu slunečnicových semínek a vařečkou důkladně promícháme. Necháme 10 minut postát, aby jitrocelové slupky absorbovaly vodu a pak se nám bude snáze formovat chléb.
Těsto vyložíme na připravený plech a jemně navlhčenou rukou z něj vytvarujeme požadovaný bochník. Zbylými semínky ozdobíme i vršek, aby byl ještě chutnější. Poněkud je vtlačíme do těsta. Chléb pečeme 60 minut.
TIP! Tento chlebíček se lépe upeče na plechu než ve formě na chleba.