Kukuřičná sezóna je ještě v plném proudu. Pokud ještě chystáte grilovačku řekněme s mexickou tématikou, tak se bude perfektně hodit do vašeho repertoáru, ale je také ideální na lehkou večeři, když si naplníte tortillu samými dobrůtkami.

Suroviny pro 4 osoby:

- 4 klasy kukuřice

- 1 menší svazek čerstvého koriandru, nakrájený

- 1 fialová cibule, oloupaná, nakrájená

- šťáva z 2 limetek

- sůl, pepř

- extra panenský olivový olej

Příprava:

Pánev Swiss Diamond zahřejte na středním plameni a přibližně 8 minut pečte na ní kukuřičné klasy (obracejte je, aby se upekli ze všech stran). Zalijte 1-2 dl vody, přikryjte pokličkou a vařte 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a potom ostrým nožem nakrájejte zrna z klasů a vložte do misky. Přidejte koriandr, červenou cibuli, limetkovou šťávu a 1-2 lžíce olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte a můžete podávat. Skvěle chutná is tortilla chypsi !

|