Pomerančová růžičková kapusta s osmaženým česnekovým tofu
SUROVINY pro 2-3 osoby:
- 500 g růžičkové kapusty
- 3 stroužky česneku, nasekané
- šťáva z 1 pomeranče
- sůl
- voda
- 300 g uzeného tofu nakrájeného na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- sůl
- 1 hrnek jasmínové rýže
- sůl
- voda
POSTUP:
- Nahřejme si wok nebo pánev Swiss Titan, přidejme růžičkovou kapustu a opečeme ji cca 8 minut. Potom přidejme česnek a dále spolu opékejme ještě cca 2 minuty.
- Opečenou zeleninu osolme, podlijme trochou vody, přikryjeme poklicí a vařme na mírném plameni, dokud růžičková kapusta nezměkne. Potom přidejme pomerančovou šťávu a bez poklice opékejme další 3 - 4 minuty.
- Mezitím si uvařme jasmínovou rýži v rendlíku Swiss Titan, (rýži zalijme 2 hrníčky osolené vody).
- Na tofu také rozehřejme pánev Swiss Titan, přidejte nakrájené tofu a opečeme ho. Občas promíchejme, aby se kostky ze všech stran opekly do červena. Když je téměř hotové, přidejme česnek, sůl a ještě trochu opékejme.
- Podávejme růžičkovou kapustu s tofu a rýží.