Suroviny pro 6 osob:

3-4 půlky cukety (dýně) - podle toho, kolik se nám vejde na plech

1 hrnek sójového granulátu

1 konzerva čočky (240g)

3-4 stroužky česneku

1 větší cibule

Rajčatový protlak (200-250g)

Sůl, pepř, mletý kmín, mletá červená paprika

bazalka petrželka

Sýr na strouhání (vegani mohou použít veganský sýr)

olej

Pustup:

Sójový granulát zalijeme vařící vodou a necháme ho nabobtnat 15-20 minut.

Na hranatém kastroly Swiss Titan rozpálíme olej a osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, přidáme i nasekaný česnek a spolu opečeme do zlata.

Ze sójového granulátu slijeme vodu a vymačkáme z něj i nadbytek vody. Na opražené cibuli a česnek přidáme mletou červenou papriku, trochu promícháme a nasypeme na ni sójový granulát.

Přidáme scezené a propláchnuté čočky a trocha vše spolu osmahneme (cca.5 minut). Potom ochutíme solí a kořením a přidáme rajčatový protlak. Pozor, aby směs nebyla příliš řídká, raději ho přidávejte po menších dávkách.

Na konec směs dochuťme čerstvými bylinkami (bazalka, petrželka). Celá nádivka je hotová za 10 minut.

Troubu si předehřejeme. Cukety nebo tykve rozpolme po délce a vydlabme vnitřek. Na plech položme pečící papír a uložme na něj cukety, které naplňme připravenou nádivkou a pečeme v troubě při

200 ° C 30-40 minut. V poločase jejich posypme nastrouhaným sýrem.

Podáváme s novými bramborami nebo rýží.

Dobrou chuť!

|