Placky se zakysaným zelím
Náš kuchyňský robot Magimix skutečně udělá za vás všechny úkony. Věděli jste, že například těsto na bramborové placky máte hotové za neskutečných 20 vteřin? A nejen to. Těsto vám zůstane krásně žloutoučké i po pár hodinách, protože nezoxiduje, nakolik se mixuje společně s nejsilnějšími antioxidanty, což jsou cibule a česnek. Vyzkoušejte, budete mile překvapeni. Samozřejmě placky mají nespočet alternativ. Je dobré je vždy připravovat ze sezónních surovin. Proto vám nyní přinášíme placky se zakysaným zelím, podávané se smetanou.
SUROVINY:
- 3 velké brambory,
- 2 velké hrsti kysaného zelí,
- 2 vejce,
- 3 PL mouky ( my jsme použili rýžovou, aby placky byly bezlepkové),
- 2-3 stroužky česneku,
- 1 menší cibule,
- 1 ½ ČL soli,
- ½ ČL černého mletého pepře,
- 1 ČL majoránky,
- 1 ½ ČL mleté červené papriky
POSTUP:
- Dáme si rozehřát pořádně pánev na dolky.
- Připravíme těsto. Použijeme kuchyňský robot Magimix s velkým nožem a Blender mixem. Všechny suroviny kromě zelí vložíme do velké mísy a necháme rozpracovat cca. 20 sekund.( Doporučujeme brambory nakrájet na větší kostičky a cibuli rozpůlit a tak vložit do mísy ).
- Potom do směsi přimícháme zelí, které jsme před tím nakrájeli nožem, aby v něm nezůstaly příliš dlouhé kusy.
- Placky pečeme na polovičním stupni. My jsme použili trochu oleje teprve na začátku. Potom všechny ostatní placky byly pečené doslova na suché dolkárně.
- Z této dávky připravíme cca.20 ks placek, které podáváme ještě teplé se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť!