Pokud existuje dokonalý dezert, tak tento mezi ně určitě patří! Neodolatelný, sladký, k nedělní kávičce, odpadnete! Uložte si tento recept a rozhodně jej vyzkoušejte.

SUROVINY:

Na roládu:

  • 120 g bílku
  • 230 g moučkového cukru
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • (dobrovolné) mandle plátky

Náplň:

  • 250 g smetany 33 %
  • 250 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru

POSTUP:

  1. Bílka vyšleháme v kuchyňském robotu Magimix na tuhý sníh se špetkou soli. Přidáme cukr a mícháme, dokud hmota nebude pevnější. Potom přidáme citrónovou šťávu a škrob - zmixujte (krátce) nebo promíchejte vařečkou.
  2. Vyšlehaný sníh naneseme na plech vystlaný pečícím papírem a posypeme mandlovými plátky. (Když nanesete na tenko, bude menší a opačně.)
  3. Pečeme na 160 stupních 25-30 min.
  4. Zatím si vyšleháme smetanu do tuha, přidáme mascarpone a cukr, smícháme (ale nepromíchejte! Stačí jen chvilička.) Odložíme.
  5. Upečený korpus vyjmeme z trouby, přetočíme, stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.
  6. Po vychladnutí korpus natřeme mascarpone nádivkou, dáme tři řady ovoce a opatrně zrolujeme (video)
  7. Potom srolovanou roládu obalíme do papíru a dáme na noc do chladničky.
  8. Podáváme s horkým ovocem.

💬Klidně použijte místo moučkového krystalový cukr. Míchejte dokud se cukr neztratí a pokračujte v receptu.