Pavlova roláda
Pokud existuje dokonalý dezert, tak tento mezi ně určitě patří! Neodolatelný, sladký, k nedělní kávičce, odpadnete! Uložte si tento recept a rozhodně jej vyzkoušejte.
SUROVINY:
Na roládu:
- 120 g bílku
- 230 g moučkového cukru
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- (dobrovolné) mandle plátky
Náplň:
- 250 g smetany 33 %
- 250 g mascarpone
- 30 g moučkového cukru
POSTUP:
- Bílka vyšleháme v kuchyňském robotu Magimix na tuhý sníh se špetkou soli. Přidáme cukr a mícháme, dokud hmota nebude pevnější. Potom přidáme citrónovou šťávu a škrob - zmixujte (krátce) nebo promíchejte vařečkou.
- Vyšlehaný sníh naneseme na plech vystlaný pečícím papírem a posypeme mandlovými plátky. (Když nanesete na tenko, bude menší a opačně.)
- Pečeme na 160 stupních 25-30 min.
- Zatím si vyšleháme smetanu do tuha, přidáme mascarpone a cukr, smícháme (ale nepromíchejte! Stačí jen chvilička.) Odložíme.
- Upečený korpus vyjmeme z trouby, přetočíme, stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí korpus natřeme mascarpone nádivkou, dáme tři řady ovoce a opatrně zrolujeme (video)
- Potom srolovanou roládu obalíme do papíru a dáme na noc do chladničky.
- Podáváme s horkým ovocem.
💬Klidně použijte místo moučkového krystalový cukr. Míchejte dokud se cukr neztratí a pokračujte v receptu.