OPÉKANÉ TĚSTOVINY S CURRY ZELENINOU

SUROVINY pro 3-4 osoby:
- 360 g tofu, nakrájeného na kostičky
- 300 g pohankových nebo rýžových těstovin
- 200 ml kokosové smetany
- 150 g fialového zelí, nakrájeného na plátky
- 1 mrkev, nakrájená na proužky
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 3 PL sójové omáčky tamari (bez lepku)
- 2 PL sezamového oleje
- 1 PL červené curry pasty
- čerstvá petrželka nebo koriandr
PRÍPRAVA:
- Nalijme do horkého woku / pánve Swiss Titan 1 PL sezamového oleje. A opečeme na něm kostky tofu.
- Když se mírně začervenají, přidejme 1 stroužek nasekaného česneku a 1 lžíci sójové omáčky. A vše spolu orestujme cca. 5 minut, poté je vyjmeme z woku a odložme stranou.
- Nalijme opět 1 PL sezamového oleje do woku, přidejte nakrájenou cibuli a 2 stroužky nasekaného česneku.
- Ve druhém hrnci dejme vřít vodu na těstoviny.
- K cibuli přidejme fialové zelí a mrkev a smažme je za stálého míchání 4 - 5 minut.
- Mezitím si v misce smícháme kokosovou smetanu s curry pastou a 2 lžícemi sójové omáčky a v hrnci uvaříme těsto podle pokynů na obalu.
- K zelenině přidáme uvařené, scezené těstoviny a smetanovou curry omáčku. Promícháme, povaříme dalších 4 - 5 minut a podáváme s opečeným tofu a petrželkou.