SUROVINY pro 3-4 osoby:

- 360 g tofu, nakrájeného na kostičky

- 300 g pohankových nebo rýžových těstovin

- 200 ml kokosové smetany

- 150 g fialového zelí, nakrájeného na plátky

- 1 mrkev, nakrájená na proužky

- 1 menší cibule

- 3 stroužky česneku, nasekané

- 3 PL sójové omáčky tamari (bez lepku)

- 2 PL sezamového oleje

- 1 PL červené curry pasty

- čerstvá petrželka nebo koriandr

PRÍPRAVA:

  1. Nalijme do horkého woku / pánve Swiss Titan 1 PL sezamového oleje. A opečeme na něm kostky tofu.
  2. Když se mírně začervenají, přidejme 1 stroužek nasekaného česneku a 1 lžíci sójové omáčky. A vše spolu orestujme cca. 5 minut, poté je vyjmeme z woku a odložme stranou.
  3. Nalijme opět 1 PL sezamového oleje do woku, přidejte nakrájenou cibuli a 2 stroužky nasekaného česneku.
  4. Ve druhém hrnci dejme vřít vodu na těstoviny.
  5. K cibuli přidejme fialové zelí a mrkev a smažme je za stálého míchání 4 - 5 minut.
  6. Mezitím si v misce smícháme kokosovou smetanu s curry pastou a 2 lžícemi sójové omáčky a v hrnci uvaříme těsto podle pokynů na obalu.
  7. K zelenině přidáme uvařené, scezené těstoviny a smetanovou curry omáčku. Promícháme, povaříme dalších 4 - 5 minut a podáváme s opečeným tofu a petrželkou.