Suroviny

Na základ:

- 70 g ovesných vloček

- 30 g kokosové moučky

- 4 PL (extra panenského) kokosového oleje, pokojové teploty

- 3 PL javorového sirupu

- 1/4 čajové lžičky mleté ​​vanilky

Na krém:

- 140 g domácí nutely (která obsahuje pouze lískové ořechy, kakao a kokosový cukr)

- 3 PL (extra panenského) kokosového oleje, rozpuštěný

- slané pistácie (volitelné)

- goji bobule (volitelné) můžeme použít i čerstvé maliny

Postup:

Suroviny na základ vložíme do robota Magimix 3200XL a rozdrtíme na drobenku pomocí velkého nože. Těsto vysypeme do formy vystlané pečícím papírem (22x12 cm) a dobře ho stlačíme ve formě. Odložíme do lednice. V misce smícháme domácí nutelu s rozpuštěným kokosovým olejem. Pokud ji neposypete osolenými pistáciemi, můžete do krému přidat špetku soli. Krém pomocí lžičky přendáme do formy na vrch těsta. Posypeme nasekanými pistáciemi a bobulemi goji. Vložíme do mrazničky. Před konzumací vyjmeme z mrazáku, necháme 10 minut odstát a poté nakrájíme.

Tip: Nutelu si připravte takto: lískové oříšky, kakao a kokosový cukr nasypte do kuchyňského robota Magimix3200XL a pomocí velkého nože míchejte, dokud se nevytvoří máslo. I z tohoto videa se můžete inspirovat https://youtu.be/iZjd-RdnpMc