Nadýchané tvarožníky pomocí Magimix
Tvarožníky jsou hybridem mezi lívanci a koblihami v trošku zdravějším provedení. Ke smažení není nutné použít ani mnoho oleje, uvnitř jsou tvarožníky krásně nadýchané. Už při práci s těstem se tvoří bublinky. Navíc nemusíte čekat na kynutí těsta a do půl hodiny máte tento recept hotový a pochutná si na něm 3-4 členná rodinka.
Těsto jsme zpracovali pomocí kuchyňského robota Magimix 3200XL, který velmi usnadní a urychlí práci. Těsto je do půl minuty krásně utřeno a pak se již dokončuje pouze na prkénku s trochou mouky.
Tvarožníky (14-15 ks)
- 250 g krémového/jemného hrudkovitého tvarohu (např. Pilos/Farmfoods)
- 2 hrníčky hladké špaldové mouky (350 g – 1 hrníček=300ml)
- 1 vajíčko
- 5 PL cukru/xylitol
- 1/2 ČL jedlé sody
- špetka soli
- kůra z 1 bio citronu
Postup:
- Do kuchyňského robota dáme všechny suroviny a uhněteme mírně lepivé ale kompaktní těsto. Já jsem použila kuchyňský robot Magimix 3200XL s nástavcem na hnětení těsta.
- Těsto přesuneme na pomoučněný vál a mírně prohněteme, poté vyválíme na tloušťku 1 cm a hrnkem vykrajujeme kolečka (viz na fotografiích pod tímto receptem).
- Tvarožníky smažíme z obou stran dozlatova na 1 PL oleje na pánvi.
- Podáváme s domácím džemem, zakysanou smetanou či tvarohem a ovocem.