Mrkvové muffiny s pomerančovým krémem (veganské)
Suroviny na muffiny:
- 240 g mrkve
- 1 hrnek pšeničné mouky
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 3/4 hrnku kokosového cukru
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1/2 hrnku jablečného pyré (neslazené)
- 3 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
Suroviny na krém:
- 300 g krémového (veganského) sýra
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 bio pomeranče
- 3 PL moučkového cukru
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 ° C. Plech na muffiny vyložíme papírovými tobolkami (já používám silikonové formy, abych do nich nemusela dávat kapsle ani jejich nemusela vytírat máslem).
- V kuchyňském robotu Magimix pomocí velkého nože vymícháme těsto na muffiny. Nejdříve rozsekáme nakrájenou mrkev, ke které postupně přisypeme všechny ostatní přísady potřebné na těsto a důkladně vypracujeme hladké těsto.
- Potom těsto nadávkujeme rovnoměrně do formiček / formiček na muffiny.
- Pečeme asi 25-30 minut (jehlou vyzkoušíme, zda jsou muffiny dobře upečené).
- Necháme vychladnout, potom vybereme z formy.
- V misce smícháme přírodní veganský krémový sýr s pomerančovou kůrou, šťávou a práškovým cukrem.
- Zatímco muffiny nevychladnou, krém vložme do chladničky.
- Před podáváním naneseme krém na vrch muffinů.
Tip: Hrnek použitý na recept je 250 ml. Pokud nemáte veganský krémový sýr, můžete připravit polevu na vrch muffinů smícháním práškového cukru a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy tak, aby byla jemně tekutá. A s touto polevou polijte muffiny.