Suroviny na muffiny:

- 240 g mrkve

- 1 hrnek pšeničné mouky

- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky

- 3/4 hrnku kokosového cukru

- 1/2 hrnku kokosového oleje

- 1/2 hrnku jablečného pyré (neslazené)

- 3 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva

- 2 čajové lžičky mletého zázvoru

- 2 čajové lžičky mleté ​​skořice

- 1 čajová lžička jedlé sody

- 1/2 čajové lžičky soli

Suroviny na krém:

- 300 g krémového (veganského) sýra

- šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 bio pomeranče

- 3 PL moučkového cukru

Troubu předehřejeme na 180 ° C. Plech na muffiny vyložíme papírovými tobolkami (já používám silikonové formy, abych do nich nemusela dávat kapsle ani jejich nemusela vytírat máslem). V kuchyňském robotu Magimix pomocí velkého nože vymícháme těsto na muffiny. Nejdříve rozsekáme nakrájenou mrkev, ke které postupně přisypeme všechny ostatní přísady potřebné na těsto a důkladně vypracujeme hladké těsto. Potom těsto nadávkujeme rovnoměrně do formiček / formiček na muffiny. Pečeme asi 25-30 minut (jehlou vyzkoušíme, zda jsou muffiny dobře upečené). Necháme vychladnout, potom vybereme z formy. V misce smícháme přírodní veganský krémový sýr s pomerančovou kůrou, šťávou a práškovým cukrem. Zatímco muffiny nevychladnou, krém vložme do chladničky. Před podáváním naneseme krém na vrch muffinů.

Tip: Hrnek použitý na recept je 250 ml. Pokud nemáte veganský krémový sýr, můžete připravit polevu na vrch muffinů smícháním práškového cukru a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy tak, aby byla jemně tekutá. A s touto polevou polijte muffiny.