Komu nezáleží na bezlepkovém provedení, může si je upéct ze směsi bílé špaldové a celozrnné špaldové mouky nebo dokonce i z pšeničné mouky. Skvěle chutnají s jakýmkoli ovocem, jahodami, borůvkami, jablky a pod.

Suroviny

  • 2 hrníčky bezlepkové ovesné mouky
  • ½ hrníčku rýžového mléka
  • ½ hrníčku třtinového cukru
  • 3 PL kokosového oleje, roztátého
  • 1 PL čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1 PL nemletého máku
  • ½ PL strouhané citrónové kůry
  • 1 ČL sody bikarbony
  • ½ ČL kypřicího prášku
  • špetka mleté ​​vanilky
  • špetka soli
  • zmrazené / čerstvé maliny

Příprava

  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny vystelte papírovými kapslemi (já používám silikonové formičky, protože do nich tobolky nepotřebuji a ani je netřeba vymazat - #zerowaste).
  2. V kuchyňském robotu Magimix smícháme suché ingredience: mouku, sodu bikarbonu, prášek do pečiva, vanilku, sůl. Přidáme třtinový cukr, kokosový olej, rostlinné mléko, citrónovou šťávu, citrónovou kůru a mák. Mícháme do hladka. Pokud těsto není dostatečně „tekuté“, přidáme ještě trochu rýžového mléka.
  3. Těsto přidáme do formiček/forem na muffiny. Na vrch muffinů namačkáme maliny.
  4. Pečeme asi 25 minut (udělejte zkoušku jehlou, abyste se ujistili, že muffiny jsou dobře upečené.)

Poznámka

Rostlinné mléko může být mandlové, sójové nebo kokosové. Všechny jsou bez lepku.

Přeji Vám příjemné pečení!

|