Věřím, že vás tento jednoduchý recept osloví, je ideální pro všechny makoholiky a pomocí Magimixu si těsto vymícháte do minutky.

Suroviny:

  •  4 vejce, žloutky a bílky odděleně
  • 150 g cukru (použila jsem erythritol)
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 180 ml zákvasu
  • 150 g mletého máku
  • 200 g hladké špaldové mouky 
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • špetka soli do sněhu
  • kůra z 1 citronu
  • Poleva: šťáva z 1 citronu + moučkový třtinový cukr

Postup:

  1. Z bílek a špetky soli si vyšlehejte tuhý sníh v kuchyňském robotu Magimix 3200XL s nástavcem na šlehání sněhu. Sníh přeložte do mísy.
  2. Šlehací metly vyměňte za velký nůž a vymíchejte žloutky s cukrem, a postupně přidávejte ostatní suroviny během míchání přes otvor na víku. Přidávejte střídavě suché a tekuté přísady.
  3. Sníh opatrně přimíchejte do těsta.
  4. Těsto přelijte do formy na bábovku vymazanou máslem a vysypanou moukou. Pečte bábovku 50-60 minut při 170-180 stupních celsia.
  5. Upečenou babovku nechte vychladnout po vyjmutí z formy. Polijte polevou z citrónu a moučkového cukru a ozdobte podle představ.