Maková bábovka
Věřím, že vás tento jednoduchý recept osloví, je ideální pro všechny makoholiky a pomocí Magimixu si těsto vymícháte do minutky.
Suroviny:
- 4 vejce, žloutky a bílky odděleně
- 150 g cukru (použila jsem erythritol)
- 125 g rozpuštěného másla
- 180 ml zákvasu
- 150 g mletého máku
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 ČL prášku do pečiva
- špetka soli do sněhu
- kůra z 1 citronu
- Poleva: šťáva z 1 citronu + moučkový třtinový cukr
Postup:
- Z bílek a špetky soli si vyšlehejte tuhý sníh v kuchyňském robotu Magimix 3200XL s nástavcem na šlehání sněhu. Sníh přeložte do mísy.
- Šlehací metly vyměňte za velký nůž a vymíchejte žloutky s cukrem, a postupně přidávejte ostatní suroviny během míchání přes otvor na víku. Přidávejte střídavě suché a tekuté přísady.
- Sníh opatrně přimíchejte do těsta.
- Těsto přelijte do formy na bábovku vymazanou máslem a vysypanou moukou. Pečte bábovku 50-60 minut při 170-180 stupních celsia.
- Upečenou babovku nechte vychladnout po vyjmutí z formy. Polijte polevou z citrónu a moučkového cukru a ozdobte podle představ.