Teplejší počasí s sebou přináší také změnu chuti a kratší dobu strávenou v kuchyni. Vyzkoušejte tyto chutné karbanátky z květáku, bylinek a sýra.

Suroviny: -

  • 400 g květáku
  • svazek čerstvých bylinek
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek (350 ml) ovesných jemných vloček
  • 200 g nastrouhaného sýra
  • 1 ČL koření "Beze zbytku Sonnentor"
  • sůl a pepř
  • olivový olej na smažení karbanátků

Postup:

  1. Květák spolu s bylinkami rozmixujte v kuchyňském robotu Magimix na jemno.
  2. Rozmixovaný květák osmahněte na 1 PL oleje na pánvi asi 3 minutky.
  3. Osmažený květák dejte do mísy mírně vychladnout a přidejte k němu ostatní suroviny a rukou spojte v kompaktní směs. Rukama vytvarujte cca 10 karbanátků, které můžete i obalit ve strouhance.
  4. Karbanátky smažte na troše oleje na pánvi dozlatova z obou stran a podávejte například s uvařenými bramborami, chřestem, salátem a oblíbeným dipem.

|