Květákové karbanátky
Teplejší počasí s sebou přináší také změnu chuti a kratší dobu strávenou v kuchyni. Vyzkoušejte tyto chutné karbanátky z květáku, bylinek a sýra.
Suroviny: -
- 400 g květáku
- svazek čerstvých bylinek
- 1 PL olivového oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek (350 ml) ovesných jemných vloček
- 200 g nastrouhaného sýra
- 1 ČL koření "Beze zbytku Sonnentor"
- sůl a pepř
- olivový olej na smažení karbanátků
Postup:
- Květák spolu s bylinkami rozmixujte v kuchyňském robotu Magimix na jemno.
- Rozmixovaný květák osmahněte na 1 PL oleje na pánvi asi 3 minutky.
- Osmažený květák dejte do mísy mírně vychladnout a přidejte k němu ostatní suroviny a rukou spojte v kompaktní směs. Rukama vytvarujte cca 10 karbanátků, které můžete i obalit ve strouhance.
- Karbanátky smažte na troše oleje na pánvi dozlatova z obou stran a podávejte například s uvařenými bramborami, chřestem, salátem a oblíbeným dipem.