KUKUŘIČNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Suroviny (pro 4 osoby):
- 4 větší klasy čerstvé kukuřice
- 1 fialová cibule, oloupaná, nakrájená
- 500 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 1 PL kokosového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- čerstvý koriandr nebo petržel, nasekané na servírování
Postup:
Kukuřici oloupeme a nožem ořežeme kukuřičná zrna z klasu. Zohrejme hrnec Swiss Titan na středním plameni, přidejme kokosový olej a cibuli, restujme 3 minuty. Přidejme kukuřici a zalejme půl litrem vody nebo zeleninovým vývarem. Osolme, okořeňme a vařme 10-12 minut, dokud kukuřice nezměkne. V mixéru Power Blender polévku rozmixujme dohladka. Nalijme zpět do hrnce a pokud se vám zdá příliš hustá, zřeďte ještě trochou vody (asi 60 ml). V případě potřeby upravte chutě. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou a můžeme nabídnout i pikantní tortilla chipsy.