Krémová polévka ze zeleného hrášku

Dnes jsme vám přinesli božsky lahodnou a krémovou krémovou polévku ze zeleného hrášku.
SUROVINY:
- 0,5 kg zeleného hrášku
- 1 litr vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 malý svazek čerstvé petrželky
- 1 mk. (mokka lžíce) sušený tymián
- 3 polévkové lžíce. olivový olej
- sýr podle chuti (nastrouhaný nahoře)
- 2 krajíce chleba
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce. olivový olej (na krutony)
- 1 polévková lžíce. oregano (na krutony)
- 1 polévková lžíce. ovesná mouka
PŘÍPRAVA:
-12 minut-
- Zelený hrášek uvaříme ve vývaru s pepřem a bylinkami.
- Z krajíců chleba nakrájíme malé kostičky, ochutíme je olejem, oreganem a česnekem, poté uložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme do křupava za 3-5 minut.
- Po 10 minutách vaření rozmixujeme hrášek (ideální je k tomu náš mixér Power Blender) s olivovým olejem a moukou.
- Na vrch můžeme nastrouhat sýr a posypat krutony.
Přejeme vám dobré vaření!