Dnes jsme vám přinesli božsky lahodnou a krémovou krémovou polévku ze zeleného hrášku.

SUROVINY:

  • 0,5 kg zeleného hrášku
  • 1 litr vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 malý svazek čerstvé petrželky
  • 1 mk. (mokka lžíce) sušený tymián
  • 3 polévkové lžíce. olivový olej
  • sýr podle chuti (nastrouhaný nahoře)
  • 2 krajíce chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce. olivový olej (na krutony)
  • 1 polévková lžíce. oregano (na krutony)
  • 1 polévková lžíce. ovesná mouka

PŘÍPRAVA:

-12 minut-

  1. Zelený hrášek uvaříme ve vývaru s pepřem a bylinkami.
  2. Z krajíců chleba nakrájíme malé kostičky, ochutíme je olejem, oreganem a česnekem, poté uložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme do křupava za 3-5 minut.
  3. Po 10 minutách vaření rozmixujeme hrášek (ideální je k tomu náš mixér Power Blender) s olivovým olejem a moukou.
  4. Na vrch můžeme nastrouhat sýr a posypat krutony.

Přejeme vám dobré vaření!