Krémová česnečka

Co lepšího by nás zahřálo a nasytilo v takový deštivý, chladný den, jako skvělá krémová česnečka? Připravte si ji s námi. Slibujeme, že vám bude chutnat!
SUROVINY:
- 2 cibule
- 8-10 stroužků česneku
- 2-3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velký brambor
- 1 dl smetany
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 větvička čerstvého tymiánu
- 1 malý svazek čerstvé petrželky
- bílý pepř a sůl podle chuti
- 1 malá špetka muškátového oříšku
PŘÍPRAVA:
- Česnek oloupeme, vložíme do kastrolu s olivovým olejem a přikryté pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 210 stupňů.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky a začneme ji restovat v hrnci na lžíci másla. Asi po 4-5 minutách můžete přidat další lžíci másla a dále restujte na mírném plameni.
- Jakmile uplyne dalších 5 minut, přidejte půl naběračky vývaru. Pokud jej cibule vstřebala, proces opakujeme ještě alespoň dvakrát.
- Mezitím vyjmeme česnek z trouby. Přidáme ho k naší máslové cibuli a důkladně promícháme s naběračkou vývaru.
- Brambor oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Nalijeme zbylý vývar a vaříme brambory až do změknutí.
- Polévku opepříme a dochutíme.
- Když je vše hotovo, nalijeme smetanu do misky, přidáme za naběračku horké polévky a promícháme. Tuto směs pak přidáme do polévky a rozmixujeme.
- K polévce si upečeme sýrové bagety, nebo si nastrouhejme do polévky z našeho oblíbeného sýra. A na konec posypeme petrželkou.
Přejeme vám dobrou chuť!