Koláč s dýňovým krémem - Vegan

SUROVINY
Na těsto:
- 275 g pšeničné mouky
- 100 g ovesné mouky
- 180 g veganského másla
- 110 g studené vody
- 1 PL moučkového cukru
- špetka soli
Na dýňový krém:
- 550 g pyré z pečené dýně
- 400 ml rostlinného mléka
- 90 g kokosového cukru
- 4 PL škrobu
- 1 ČL mleté skořice
- ¼ ČL mletého zázvoru
- ⅛ ČL mletého muškátového ořechu
PŘÍPRAVA
Těsto:
- Mouku, cukr a sůl vložte do mísy. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Rozdrobte a po malých dávkách přidávejte vodu a vypracujte těsto. Dejte do chladničky na 30-40 minut, než se připraví krém.
Krém:
- Vložte všechny suroviny potřebné do krému do mixéru Magimix Power Blender a rozmixujte do hladka.
- Troubu předehřejeme na 180°C. Formu (24-26 cm kulatou) vystelte pečícím papírem.
- Těsto rozválejte a vložte do formy, zarovnejte okraje a upečte "naslepo" cca.15 minut.
- Mírně vychladlé těsto polijte dýňovým krémem, vrch uhlaďte stěrkou a ozdobte vykrájenými formami ze zbytku těsta.
- Vložte do trouby a pečte cca. 25-30 minut.
- Počkejte, dokud zcela nevychladne, a teprve potom ho nakrájejte na plátky.
POZNÁMKY
Na těsto můžete zvýšit množství moučkového cukru až na 5 polévkových lžic, aby bylo těsto trochu sladší.
Pro krém můžete zvýšit množství kokosového cukru na 100-110 gramů, aby byl poněkud sladší.
Takzvané „pečení naslepo“ zabrání, aby se křehké těsto zvedalo. Funguje to tak, že připravené těsto se natlačí do formy, popíchá vidličkou a přikryje pečícím papírem. Na ten papír je třeba nasypat suché luštěniny (hrách, fazole nebo čočku) a podle receptu dát těsto péct do trouby.