SUROVINY

Na těsto:

  • 275 g pšeničné mouky
  • 100 g ovesné mouky
  • 180 g veganského másla
  • 110 g studené vody
  • 1 PL moučkového cukru
  • špetka soli

Na dýňový krém:

  • 550 g pyré z pečené dýně
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 90 g kokosového cukru
  • 4 PL škrobu
  • 1 ČL mleté ​​skořice
  • ¼ ČL mletého zázvoru
  • ⅛ ČL mletého muškátového ořechu

PŘÍPRAVA

Těsto:

  1. Mouku, cukr a sůl vložte do mísy. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Rozdrobte a po malých dávkách přidávejte vodu a vypracujte těsto. Dejte do chladničky na 30-40 minut, než se připraví krém.

Krém:

  1. Vložte všechny suroviny potřebné do krému do mixéru Magimix Power Blender a rozmixujte do hladka.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Formu (24-26 cm kulatou) vystelte pečícím papírem.
  3. Těsto rozválejte a vložte do formy, zarovnejte okraje a upečte "naslepo" cca.15 minut.
  4. Mírně vychladlé těsto polijte dýňovým krémem, vrch uhlaďte stěrkou a ozdobte vykrájenými formami ze zbytku těsta.
  5. Vložte do trouby a pečte cca. 25-30 minut.
  6. Počkejte, dokud zcela nevychladne, a teprve potom ho nakrájejte na plátky.

POZNÁMKY

Na těsto můžete zvýšit množství moučkového cukru až na 5 polévkových lžic, aby bylo těsto trochu sladší.

Pro krém můžete zvýšit množství kokosového cukru na 100-110 gramů, aby byl poněkud sladší.

Takzvané „pečení naslepo“ zabrání, aby se křehké těsto zvedalo. Funguje to tak, že připravené těsto se natlačí do formy, popíchá vidličkou a přikryje pečícím papírem. Na ten papír je třeba nasypat suché luštěniny (hrách, fazole nebo čočku) a podle receptu dát těsto péct do trouby.