Jahodové potěšení
SUROVINY:
- 500 g jahod ( nebo jiného ovoce)
- 1 mascarpone ( 250 g)
- 50 g bílé čokolády
- 1 šlehačka ( buď v prášku nebo smetana ke šlehání)
- 2 PL moučkového cukru
- Piškoty
PRÍPRAVA:
- Nad vodní lázní (nebo 1 min.v mikrovlnce) necháme roztát bílou čokoládu.
- Než nám chladne, zatím si utřeme šlehačku, kterou postupně přimícháme k mascarpone a nakonec do tohoto krému přidáme i vychladlou čokoládu.
- Polovinu ovoce rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu moučkový cukr.
- Vypláchneme středně velkou skleněnou mísu, do které poklademe na spodek piškotu, na které nalijeme polovinu rozmačkaného ovoce, na které naneseme polovinu krému. A takhle ještě jednou zopakujeme všechny vrstvy.
- Nakonec druhou polovinu ovoce, které jsme nerozmačkali, použijeme na vrch, resp. výzdobu.
- Vložíme do chladničky alespoň na 30 minut.