SUROVINY:

  • 500 g jahod ( nebo jiného ovoce)
  • 1 mascarpone ( 250 g)
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 šlehačka ( buď v prášku nebo smetana ke šlehání)
  • 2 PL moučkového cukru
  • Piškoty

PRÍPRAVA:

  1. Nad vodní lázní (nebo 1 min.v mikrovlnce) necháme roztát bílou čokoládu.
  2. Než nám chladne, zatím si utřeme šlehačku, kterou postupně přimícháme k mascarpone a nakonec do tohoto krému přidáme i vychladlou čokoládu.
  3. Polovinu ovoce rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu moučkový cukr.
  4. Vypláchneme středně velkou skleněnou mísu, do které poklademe na spodek piškotu, na které nalijeme polovinu rozmačkaného ovoce, na které naneseme polovinu krému. A takhle ještě jednou zopakujeme všechny vrstvy.
  5. Nakonec druhou polovinu ovoce, které jsme nerozmačkali, použijeme na vrch, resp. výzdobu.
  6. Vložíme do chladničky alespoň na 30 minut.