SUROVINY

2 konzervy cizrny (240 g čisté hmotnosti / konzerva), scezené a promyté

1 střední červená řepa

3 PL tahini

2 stroužky česneku

šťáva z 1 malého citronu

sůl

voda

PŘÍPRAVA

  1. Červenou řepu propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečeme při 200C do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme.
  2. Do kuchyňského robota Magimix vložíme cizrnu, tahini, česnek, upečenou na polovinu překrojenou červenou řepu, citrónovou šťávu, sůl a mixujeme do hladka.
  3. Vodu přidáváme po lžíci, abychom získali naprosto hladký krém.
  4. V uzavřené nádobě nám vydrží v chladničce až 1 týden.

POZNÁMKY

I citrónovou šťávu můžete přidávat po menších dávkách, abyste získali chuť, která vám nejvíc vyhovuje.

|