Hummus s červenou řepou
SUROVINY
2 konzervy cizrny (240 g čisté hmotnosti / konzerva), scezené a promyté
1 střední červená řepa
3 PL tahini
2 stroužky česneku
šťáva z 1 malého citronu
sůl
voda
PŘÍPRAVA
- Červenou řepu propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a pečeme při 200C do měkka. Po vychladnutí ji oloupeme.
- Do kuchyňského robota Magimix vložíme cizrnu, tahini, česnek, upečenou na polovinu překrojenou červenou řepu, citrónovou šťávu, sůl a mixujeme do hladka.
- Vodu přidáváme po lžíci, abychom získali naprosto hladký krém.
- V uzavřené nádobě nám vydrží v chladničce až 1 týden.
POZNÁMKY
I citrónovou šťávu můžete přidávat po menších dávkách, abyste získali chuť, která vám nejvíc vyhovuje.