Přesvědčte se sami o všestrannosti parního hrnce Magimix, ve kterém dokážete snadno připravit i dokonalou rýži či chutné rizoto.

SUROVINY:

200 g rýže Arborio

200 g žampionů

50 g strouhaného parmazánu

400 ml vody

1 kostka kuřecího bujónu

200 ml smetany ke šlehání

Sůl, mletý pepř

PŘÍPRAVA:

  1. Hřiby zbavíme stonků, jemně je opláchneme a nakrájíme.
  2. Vložíme rýži a houby do multifunkční mísy a promícháme.
  3. Přidáme sůl, pepř, bujon a vodu.
  4. Do nádržky na vodu nalijeme 1 litr vody a misku vložíme do napařovacího koše.
  5. Přikryjeme poklicí a vaříme 45 minut při 100 °C.
  6. Občas promícháme vařečkou.
  7. Na poslední chvíli přilijeme smetanu a přidáme parmazán.
  8. Promícháme a podáváme horké.
  9. Před podáváním jej ještě můžeme posypat čerstvým tymiánem.

Toto množství postačí pro 4 osoby.