Hříbově parmazánové rizoto
Přesvědčte se sami o všestrannosti parního hrnce Magimix, ve kterém dokážete snadno připravit i dokonalou rýži či chutné rizoto.
SUROVINY:
200 g rýže Arborio
200 g žampionů
50 g strouhaného parmazánu
400 ml vody
1 kostka kuřecího bujónu
200 ml smetany ke šlehání
Sůl, mletý pepř
PŘÍPRAVA:
- Hřiby zbavíme stonků, jemně je opláchneme a nakrájíme.
- Vložíme rýži a houby do multifunkční mísy a promícháme.
- Přidáme sůl, pepř, bujon a vodu.
- Do nádržky na vodu nalijeme 1 litr vody a misku vložíme do napařovacího koše.
- Přikryjeme poklicí a vaříme 45 minut při 100 °C.
- Občas promícháme vařečkou.
- Na poslední chvíli přilijeme smetanu a přidáme parmazán.
- Promícháme a podáváme horké.
- Před podáváním jej ještě můžeme posypat čerstvým tymiánem.
Toto množství postačí pro 4 osoby.