Hříbově čočková paštika

Ingredience:
- pro 8 osob...
- 200 gramů žampionů
- 100 gramů hnědé čočky
- 2 bobkové listy
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce. hořčice
- 1 velký stroužek česneku
- 3 lžíce. olivového oleje
- Pár kapek citrónové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- špetka chilli
Příprava:
-20 minut-
- Nakrájíme houby, cibuli a česnek nakrájíme na stejné kousky.
- Zahřejeme lžíci olivového oleje ve dvou samostatných pánvích. Do jedné mohou jít houby na opékání a do druhé cibule a česnek na podušení.
- Mezitím uvaříme čočku s bobkovým listem a hořčicí.
- Jakmile jsme s těmito úkony hotovi, vše může jít do kuchyňského robota Magimix, také spolu se lžící olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem, přidáme trochu chilli a citrónové šťávy.
- Jakmile dosáhneme konzistence paštiky, máme ji hotovou. Skladujeme ji v chladničce, dokud není připravena ke konzumaci.