SUROVINY PRO 4 OSOBY

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 vajíčko (vegani mohou klidně vynechat)
  • 1 lžičku sušeného česneku
  • 1 lžičku soli
  • trocha vlažné vody v případě potřeby k ředění cesta
  • 1 uzené tofu
  • sýr na posypání (jakýkoliv)

PŘÍPRAVA

Tento recept si připravuji vždy od oka, proto je gramáž pouze přibližná. Ale si myslím, že při tomto receptu to nedělá problém.

Do velkého hrnce si dáme sevřít slanou vodu.

Tofu si nakrájíme na malé kostičky, které opečeme zcela dokřupava na Swiss Titan pánvi dokonce i bez oleje.

V kuchyňském robotu Magimix si pomocí velkého nože rozmixujeme špenát na hladkou hmotu. Přidáme sůl, česnek, vajíčko a postupně přidáváme i mouku. Toto těsto můžeme klidně zpracovávat s ocelovými noži. Když máme těsto ve správné konzistenci (haluškové těsto) a když nám už vře voda, můžeme ho začít protlačovat přes sítko na halušky. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat trochu vody. Po uvaření je vyjmeme a polijeme trochou oleje, aby se nám neslepily. Podáváme je posypané nastrouhaným sýrem a opraženými tofu kostkami. Já je zbožňuji se zalitým hlávkovým salátem. Dobrou chuť!

|