Ingredience:

  • 100 g 85% hořké čokolády
  • 70 g sušených fíků + tolik vody, aby zakryla fíky (připravíme si fíkovou pastu)
  • 250 g uvařené cizrny

Příprava:

  1. Fíky zalijeme vařící vodou a necháme postát. Důkladně rozmixujte pomocí mixéru Magimix.
  2. K fíkové pastě přimícháme scezenou cizrnu, rozložíme na pečící papír a pečeme při 200 stupních 20-25 minut.
  3. Čokoládu rozpustíme a poté smícháme s opečenou cizrnou.
  4. Pomocí lžíce dávkujeme na pečící papír a zdobíme je libovolně (strouhaný kokos, arašídové máslo apod.). Necháme ztuhnout.

Funguje to is mléčnou čokoládou, tehdy není třeba použít fíkovou pastu, případně místo fíků můžete použít datle.