Jednou z nejjednodušších jídel pro ty, kteří preferují rostlinnou stravu, je fazolová rýže. Pokud je toto jídlo správně ochucené, okamžitě na vás působí mexicky. Můžete si jej libovolně upravovat podle toho, jaké suroviny máte doma. Bleskově rychlé jídlo, když máme na vaření opravdu pouze 20 minut.

Suroviny pro 4 osoby:

- 2 hrnky rýže basmati

- 2 a 1/2 hrnku zeleninového vývaru

- 450 g vařené fazole

- 1 větší cibule, nasekaná

- 4 stroužky česneku, nasekané

- 1/2 PL kokosového oleje

- 1 čl římského kmínu

- 1 čl mletého koriandru

- 1 čl sušeného koriandru

- 1 lžička soli

- 1 konzerva loupaných rajčat

- 1 malý svazek petrželky, nasekané

- šťáva z 1/2 citronu

Postup: Vložme kokosový olej a kmín do titanového kastrolu Swiss Titan. Začněme ji opékat a pak, když už voní, přidejme cibuli. Podusíme ji dokud nezmekne. Potom přidejme česnek a ještě pár minut dusíme. Pak můžeme přisypat rýži, mletý koriandr a sůl. Smažíme 2-3 minuty. Dále přidáme petrželku, sušený koriandr, oloupaná rajčata z konzervy a zeleninový vývar. Pořádně promícháme a může se přidat i fazole. Celou směs ještě jednou promícháme a přikryjeme pokličkou. Vaříme do změknutí rýže. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přilít trochu více vody nebo vývaru. Když rýže změkne, odstavíme jídlo a dochutíme citrónovou šťávou. Podávejme na kostky nakrájeným avokádem a jalapeño papričkami.