Dýňový perník
SUROVINY:
- 100 g hnědé rýžové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 50 g ovesné mouky
- 4 ks fíky
- 300 g pečené dýně
- 120 g arašídového másla
- 2 vejce ze lněných semínek (2 pl mletých semínek zalijeme 6 pl vlažné vody, dobře promícháme a necháme nabobtnat 5 min. Potom můžeme přimíchat do těsta jako náhradu dvou vajíček.)
- 1-2 PL perníkového koření
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátů
POSTUP:
- Fíky zalijeme vařící vodou a necháme pár minut postát.
- Přidáme ingredience do Magimixu včetně fíků bez vody. Potom důkladně rozmixujeme do hladka.
- Vyválíme na tloušťku prstu, vykrajujeme na požadované tvary a pečeme při 200 stupních 10 minut.