Dýňový krém s thajským nádechem

Pokud už vás omrzely klasické dýňové polévky, zkuste jim dodat thajský šmrnc. Tohle je chuť, na kterou jen tak nezapomenete!
🥣 Suroviny:
-
½ pórku
-
1 cibule
-
4 stroužky česneku
-
kousek čerstvého zázvoru
-
šťáva z ½ limetky
-
1 lžíce thajské červené kari pasty
-
3 mrkve
-
1 střední dýně
-
zeleninový vývar – tolik, aby zakryl dýni
-
sůl a pepř podle chuti
👩🍳 Postup:
-
Dýni a mrkev nakrájejte na kousky a upečte.
-
Pórek a cibuli nakrájejte na kolečka a orestujte je na oleji (nejlépe arašídovém).
-
Po 5–6 minutách přidejte prolisovaný česnek, kari pastu a nastrouhaný zázvor. Krátce promíchejte.
-
Přidejte upečenou dýni a mrkev, zalijte vývarem, osolte a opepřete.
-
Rozmixujte dohladka (např. v Magimix Power Blenderu).
-
Nakonec přidejte limetkovou šťávu.
-
Podávejte s krutony, dýňovými semínky a bylinkami.
Dobrou chuť! 🧡


