Dýňový krém s thajským nádechem

Pokud už vás omrzely klasické dýňové polévky, zkuste jim dodat thajský šmrnc. Tohle je chuť, na kterou jen tak nezapomenete!

🥣 Suroviny:

  • ½ pórku

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • kousek čerstvého zázvoru

  • šťáva z ½ limetky

  • 1 lžíce thajské červené kari pasty

  • 3 mrkve

  • 1 střední dýně

  • zeleninový vývar – tolik, aby zakryl dýni

  • sůl a pepř podle chuti

👩‍🍳 Postup:

  1. Dýni a mrkev nakrájejte na kousky a upečte.

  2. Pórek a cibuli nakrájejte na kolečka a orestujte je na oleji (nejlépe arašídovém).

  3. Po 5–6 minutách přidejte prolisovaný česnek, kari pastu a nastrouhaný zázvor. Krátce promíchejte.

  4. Přidejte upečenou dýni a mrkev, zalijte vývarem, osolte a opepřete.

  5. Rozmixujte dohladka (např. v Magimix Power Blenderu).

  6. Nakonec přidejte limetkovou šťávu.

  7. Podávejte s krutony, dýňovými semínky a bylinkami.

Dobrou chuť! 🧡

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s