Díky dýni a banánu je těsto tohoto chleba tak jemné, že po prvním plátku budete chtít další a další. Toto je typický podzimní dezert, který musíte vyzkoušet!

Suroviny:

  • 205 g pečené dýně
  • 280 ml rostlinného mléka
  • 120 g pšeničné mouky
  • 120 g celozrnné mouky
  • 85 g třtinového cukru
  • 60 g tmavé čokolády ( malé kostičky)
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 zralý banán
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sody bikarbony
  • 1 ČL mleté ​​skořice
  • 1/4 ČL soli

Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 190°C. Formu na biskupský chléb o délce 20-25 cm vystelte pečícím papírem.
  2. Do mixéru Power Blender vložte pečenou dýni (bez slupky), banán, rostlinné mléko a skořici a vše spolu rozmixujte do hladka.
  3. Hmotu vylijte do mísy a přidejte zbylé suroviny: olivový olej, třtinový cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl, mouku a malé kostičky hořké čokolády. Těsto dobře promíchejte a vylijte do formy.
  4. Vložte do trouby a pečte cca. po dobu 45-50 minut (proveďte test jehlou, abyste zjistili, zda je dobře upečený).
  5. Počkejte, až vychladne ve formě, poté jej vyjměte a nakrájejte.