Dýňově čokoládový chléb
Díky dýni a banánu je těsto tohoto chleba tak jemné, že po prvním plátku budete chtít další a další. Toto je typický podzimní dezert, který musíte vyzkoušet!
Suroviny:
- 205 g pečené dýně
- 280 ml rostlinného mléka
- 120 g pšeničné mouky
- 120 g celozrnné mouky
- 85 g třtinového cukru
- 60 g tmavé čokolády ( malé kostičky)
- 60 ml olivového oleje
- 1 zralý banán
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sody bikarbony
- 1 ČL mleté skořice
- 1/4 ČL soli
Příprava:
- Troubu předehřejte na 190°C. Formu na biskupský chléb o délce 20-25 cm vystelte pečícím papírem.
- Do mixéru Power Blender vložte pečenou dýni (bez slupky), banán, rostlinné mléko a skořici a vše spolu rozmixujte do hladka.
- Hmotu vylijte do mísy a přidejte zbylé suroviny: olivový olej, třtinový cukr, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl, mouku a malé kostičky hořké čokolády. Těsto dobře promíchejte a vylijte do formy.
- Vložte do trouby a pečte cca. po dobu 45-50 minut (proveďte test jehlou, abyste zjistili, zda je dobře upečený).
- Počkejte, až vychladne ve formě, poté jej vyjměte a nakrájejte.