Grilovací sezóna je v plném proudu a zajímavé omáčky či dipy dokáží ozvláštnit jakékoli jídlo z grilu. Já mám pro vás recept na takový jednoduchý vegan dip z pečených paprik a bílé fazole s bazalkou. Můžete si ji dát i na chlebíček namísto pomazánky.

SUROVINY:

  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • sůl, koření
  • 1 plechovka bílé fazole
  • 1 stroužek česneku
  • hrst bazalky
  • štáva a kůra z citronu

POSTUP:

  1. Nakrájenou papriku dejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a pepř. Pečte při 200 stupních 30 minut.
  2. Do kuchyňského robota Magimix dejte upečenou papriku, fazole, česnek, bazalku, šťávu a kůru z citronu, sůl a olivový olej. Vše pomixujte do hladka, v Magimixu mi to netrvalo ani 30 vteřin.

Dobrou chuť

Prohlédněte si také video recept zde