Dip z pečených paprik
Grilovací sezóna je v plném proudu a zajímavé omáčky či dipy dokáží ozvláštnit jakékoli jídlo z grilu. Já mám pro vás recept na takový jednoduchý vegan dip z pečených paprik a bílé fazole s bazalkou. Můžete si ji dát i na chlebíček namísto pomazánky.
SUROVINY:
- 2 červené papriky
- olivový olej
- sůl, koření
- 1 plechovka bílé fazole
- 1 stroužek česneku
- hrst bazalky
- štáva a kůra z citronu
POSTUP:
- Nakrájenou papriku dejte do zapékací mísy, přidejte olej, sůl a pepř. Pečte při 200 stupních 30 minut.
- Do kuchyňského robota Magimix dejte upečenou papriku, fazole, česnek, bazalku, šťávu a kůru z citronu, sůl a olivový olej. Vše pomixujte do hladka, v Magimixu mi to netrvalo ani 30 vteřin.
Dobrou chuť
Prohlédněte si také video recept zde