Cuketově hřibová omáčka s bylinkami
Mně tato omáčka nejvíc chutná s těstovinami Fusilli, které si uvaříme během přípravy omáčky. Je to chutný osvěžující letní oběd hotový za 20 minut!
Potřebujeme:
- 1 balík těstovin Fusilli
- 1 větší cuketa
- 200 g žampionů
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 1 smetana ke šlehání
- 2 čl. soli, ½ čl. mletého pepře
- Čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, oregano, tymián)
- Šťáva z ½ citronu
Postup:
- Nejprve si na kuchyňském robotu Magimix nastrouháme cuketu a nakrájíme cibuli, česnek a houby.
- Na horkém kastrolu SWISS TITAN pokapaném olejem osmahneme houby. Během smažení je i osolíme, aby co nejdříve vypustily šťávu, která se musí odpařit.
- Pokud jsou houby opražené dozlatova, vyjmeme je na talíř a na kastrol SWISS TITAN opět dáme trochu oleje, na kterém nyní osmahneme cibuli a česnek. Zde použijme i poklici, aby to bylo rychlejší.
- Pak na cibuli nasypeme nastrouhanou cuketu (pokud by byla cuketa zralejší, tak ji nejprve raději oloupeme a teprve potom nastrouhejme). Opět přidejme 1 čl. soli, mletý pepř a nasekané zelené bylinky kromě petržele (pokud nemáme, mohou být i sušené). Necháme i cuketu smažit pod pokličkou, aby se dobře spekla.
- Potom pokličku odebereme a vrátíme zpět houby. Přidáme opatrně smetanu, necháme vařit a dochutíme citrónovou šťávou a odstavíme.
Dobrou chuť!