Mně tato omáčka nejvíc chutná s těstovinami Fusilli, které si uvaříme během přípravy omáčky. Je to chutný osvěžující letní oběd hotový za 20 minut!

Potřebujeme:

  • 1 balík těstovin Fusilli
  • 1 větší cuketa
  • 200 g žampionů
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 čl. soli, ½ čl. mletého pepře
  • Čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, oregano, tymián)
  • Šťáva z ½ citronu

Postup:

  1. Nejprve si na kuchyňském robotu Magimix nastrouháme cuketu a nakrájíme cibuli, česnek a houby.
  2. Na horkém kastrolu SWISS TITAN pokapaném olejem osmahneme houby. Během smažení je i osolíme, aby co nejdříve vypustily šťávu, která se musí odpařit.
  3. Pokud jsou houby opražené dozlatova, vyjmeme je na talíř a na kastrol SWISS TITAN opět dáme trochu oleje, na kterém nyní osmahneme cibuli a česnek. Zde použijme i poklici, aby to bylo rychlejší.
  4. Pak na cibuli nasypeme nastrouhanou cuketu (pokud by byla cuketa zralejší, tak ji nejprve raději oloupeme a teprve potom nastrouhejme). Opět přidejme 1 čl. soli, mletý pepř a nasekané zelené bylinky kromě petržele (pokud nemáme, mohou být i sušené). Necháme i cuketu smažit pod pokličkou, aby se dobře spekla.
  5. Potom pokličku odebereme a vrátíme zpět houby. Přidáme opatrně smetanu, necháme vařit a dochutíme citrónovou šťávou a odstavíme.


Dobrou chuť!