Odstartovali jsme letošní zmrzlinovou sezónu. Tato zdravá čokoládová zmrzlina se dá jíst i k snídani a děti ji budou určitě milovat.

Suroviny:

- 3 zralé banány

- 3 vypeckované datle (čerstvé nebo sušené)

- 3 PL kakaového prášku

- 2 PL arašídového másla

- 250 ml rostlinného mléka

- hořká čokoláda, rozpuštěná

- mandle, nasucho opražené, nasekané

Příprava:

  1. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka (pozor, neže vypijete takto vyrobený čokoládový shake).
  2. Čokoládový shake nalijeme do zmrzlinových formiček.
  3. Vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout. Množství závisí na tom, jaké formy používáme.

Tip: Místo kakaového prášku můžete použít karobový prášek, zvláště pokud ho podáváte menším dětem. Arašídové máslo lze nahradit jiným rostlinným máslem. Dospělí si nanuk mohou extra posypat i hrubozrnnou solí.

|