Cizrnová omeleta je jídlo, na kterém si skutečně otestujete kvalitu své pánve, nakolik se velmi těžko dá upéct aniž by se neroztrhla. Ale na pánvích Swiss Titan to určitě dokážete! Cizrnová omeleta je bohatá na bílkoviny a je vhodná na snídaně, oběd nebo večeři. Můžete si ji dokonce vzít s sebou na piknik nebo do sendviče - představte si, že si chleba natřete majonézou, přidáte list ze salátu, plátek rajčete, omeletu složenou do trojúhelníku a pak na ni položíte druhý krajíc chleba. Hmmm ... zní to docela dobře, že?

Nezáleží na receptu, ale na poměru a dobré nepřilnavé pánvi. To je tajemství cizrnové omelety. Teď jsem do ní přidala pouze sůl a na pánev jsem dala trochu olivového oleje (abych i tímto ochutila omeletu) a před přeložením na polovinu jsem ji posypala nasekanou pažitkou. Dá se dochutit i s černou solí a pečenými žampiony. Jde o to, aby byla z vnějšku "křupavá" a z vnitřku měkká. Chutná skvěle! Vyzkoušíte, však?

CIZRNOVÁ OMELETA

Suroviny na 2 kusy (pánev 24 cm):

- 1/2 hrnku cizrnové mouky

- 1/2 hrnku vody

- špetka soli

- olivový olej

Cizrnovou mouku nasypme do mísy. Přidejme vodu a důkladně promícháme, aby bylo těsto bez hrudek. Rozehřejme si pánev Swiss Titan (na středním ohni), přidejme olivový olej a po půl minutě nalijme na ni polovinu "těsta". Stejně, jako kdybychom pekli palačinky. Počkejme několik minut (asi 2 minuty), dokud nebude spodek pěkně opečený, pak dřevěnou lopatkou přeložme na polovinu, pak opět na polovinu (do trojúhelníku) a ihned podávejme teplé. Dobrou chuť!