Citronový sorbet je v tomto teple nejosvěžující. Připravte si jej pomocí zmrzlinovače Magimix.

SUROVINY:

  • 450 ml vody
  • 250 g moučkového cukru
  • bio citrónová kůra
  • 200 ml citronové šťávy

PŘÍPRAVA:

1. Cukr, vodu a nastrouhanou citronovou kůru nalijte do malého hrnce a po 2 minutách varu je citrónový cukrový sirup hotový. Nechte sirup úplně vychladnout. Pokud spěcháte, ve větších supermarketech je dostupný i předem připravený cukrový sirup.

2. Přidejte citronovou šťávu do cukrového sirupu.

3. Směs dejte na 2-3 hodiny do ledničky.

4. Když směs vychladne, zapněte zmrzlinovač. Přes otvor nalijte směs do zmrzlinovače. Spusťte program, trvá to asi 20-30 minut. Zpracovávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

5. Sorbet ihned podávejte nebo jej uložte ve vhodné nádobě do mrazáku.

|