Citronový sorbet
Citronový sorbet je v tomto teple nejosvěžující. Připravte si jej pomocí zmrzlinovače Magimix.
SUROVINY:
- 450 ml vody
- 250 g moučkového cukru
- bio citrónová kůra
- 200 ml citronové šťávy
PŘÍPRAVA:
1. Cukr, vodu a nastrouhanou citronovou kůru nalijte do malého hrnce a po 2 minutách varu je citrónový cukrový sirup hotový. Nechte sirup úplně vychladnout. Pokud spěcháte, ve větších supermarketech je dostupný i předem připravený cukrový sirup.
2. Přidejte citronovou šťávu do cukrového sirupu.
3. Směs dejte na 2-3 hodiny do ledničky.
4. Když směs vychladne, zapněte zmrzlinovač. Přes otvor nalijte směs do zmrzlinovače. Spusťte program, trvá to asi 20-30 minut. Zpracovávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
5. Sorbet ihned podávejte nebo jej uložte ve vhodné nádobě do mrazáku.