Chutný sváteční salát z pečené papriky
Doporučujeme něco nového na štědrovečerní stůl!
Vyzkoušeli jste už mnoho druhů salátů, ale o tom jste ještě neslyšeli? Tak jej doporučujeme vyzkoušet, protože je fantastický! Úžasně chutná k pečenému.
Potřebujete:
- 5 ks pěkných velkých a zralých paprik,
- Piniové oříšky,
- Olivový olej (tolik, aby zálivka zakryla papriky),
- Ocet 2-3 PL,
- Med 1 PL,
- Sůl 1 ČL
Postup:
- Umyté a osušené papriky upečeme na hranatém kastrolu pod pokličkou s uzavřeným ventilem na sporáku. Podlijeme je trochou vody a pečeme na maximálním stupni. Pečeme cca. 15 minut. Během pečení je pootáčíme z každé strany.
- Pokud jsou již dobře upečené a změklé, vyjmeme je a vložíme do sáčku, ve kterém je necháme vychladnout.
- Zatím si osmahneme piniové oříšky na suché pánvičce. Dáváme pozor, aby se nespálily, proto je pečeme na polovičním stupni.
- Vychladlé papriky vyjmeme ze sáčku a odstraníme z nich slupku, která jde díky tomuto postupu velmi lehce dolů.
- Oloupané papriky přendáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z octa, medu, olivového oleje a soli. Olej do zálivky nešanujte, neboť díky němu se Vám dokáží zužitkovat blahodárné minerály obsažené v paprice.
- Nakonec salát posypeme opraženými oříšky a necháme odstát alespoň 2-3 hodiny. Nejlepší ½ dne.
Vynikající chutí k pečenému!