Doporučujeme něco nového na štědrovečerní stůl!

Vyzkoušeli jste už mnoho druhů salátů, ale o tom jste ještě neslyšeli? Tak jej doporučujeme vyzkoušet, protože je fantastický! Úžasně chutná k pečenému.

Potřebujete:

  • 5 ks pěkných velkých a zralých paprik,
  • Piniové oříšky,
  • Olivový olej (tolik, aby zálivka zakryla papriky),
  • Ocet 2-3 PL,
  • Med 1 PL,
  • Sůl 1 ČL

Postup:

  1. Umyté a osušené papriky upečeme na hranatém kastrolu pod pokličkou s uzavřeným ventilem na sporáku. Podlijeme je trochou vody a pečeme na maximálním stupni. Pečeme cca. 15 minut. Během pečení je pootáčíme z každé strany.
  2. Pokud jsou již dobře upečené a změklé, vyjmeme je a vložíme do sáčku, ve kterém je necháme vychladnout.
  3. Zatím si osmahneme piniové oříšky na suché pánvičce. Dáváme pozor, aby se nespálily, proto je pečeme na polovičním stupni.
  4. Vychladlé papriky vyjmeme ze sáčku a odstraníme z nich slupku, která jde díky tomuto postupu velmi lehce dolů.
  5. Oloupané papriky přendáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z octa, medu, olivového oleje a soli. Olej do zálivky nešanujte, neboť díky němu se Vám dokáží zužitkovat blahodárné minerály obsažené v paprice.
  6. Nakonec salát posypeme opraženými oříšky a necháme odstát alespoň 2-3 hodiny. Nejlepší ½ dne.

Vynikající chutí k pečenému!