Chřestovo-pórová polévka

Sezóna chřestu je tady, tak šup-šup využít blahodární účinky chřestu formou skvělého jídla. Kuchyňský robot Magimix Vám v tom bude opět nápomocný.
Suroviny:
- 500 g bílého chřestu
- 1 velký pór
- 1 l vody
- 2 kostky zeleninového bujónu
- pepř
- olivový olej
- citrónová šťáva
Postup:
1. Chřest zbavíme dřevnatých konců, oloupeme ji a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak si očistíme i pórek od vrchních listů a bílou část nakrájíme na drobno.
2. Z konců chřestu, slupek a zbytkových částí póriku si připravíme vývar s 1 litrem vody a 2 kostkami bujónu. Vývar vaříme v hrnci cca 30 minut. Potom ho přecedíme a vodu si odložíme.
3. Na olivovém oleji si osmažíme pórik do mírného změknutí, přidáme kousky chřestu, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme cca 15-20 minut za občasného míchání.
4. Polévku rozmixujeme do hladka v kuchyňském robotu Magimix 3200XL a dochutíme citrónovou šťávou.
Vrchní části chřestu nemusíme rozmixovat, ale použijeme na ozdobu.