Burgre z červené čočky
Věděli jste, že karbanátky z čočky jsou nejchutnější? Toto mohu i já jednoznačně potvrdit. Určitě vyzkoušejte tento recept.
SUROVINY:
- 170 gramů červené čočky (vážená suchá hmotnost)
- 50 gramů mrkve (váha syrové, u mě to byl menší kousek mrkve)
- 105 gramů uvařené cizrny
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule (cca 60 gramů)
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky rajčatového protlaku (volitelné)
- 3-4 PL ovesné mouky
- sůl a pepř podle chuti
PŘÍPRAVA:
- Uvařte čočku i cizrnu, ale mnohem jednodušší a rychlejší je použít konzervovaný/zavařovaný.
- Pokud jste s tím hotové: všechny ingredience vložte do kuchyňského robota Magimix a rozdrťte je na homogenní hmotu.
- Hotovou směs naneste pomocí lžíce na vymazanou grilovací pánev a burgery smažte, dokud nebudou za pár minut hotové. Přibližně 3-3 minuty pečeme z každé strany.
Dobrou chuť přeji!