Buclaté jahodové palačinky
Vyzkoušela jsem už několik receptů na palačinky, ale podle mě budou palačinky (bez vajec) opravdu buclaté, pokud do těsta přidám i banány. Díky nim budou palačinky velmi jemné a samozřejmě také sladké. Tento základ pak lze obměňovat na tisíc způsobů. Dnes jsem je připravila s jahodami a byly božské.
Suroviny pro 14-16 kusů:
- 2 banány, rozmačkané vidličkou
- 150 g špaldové bílé mouky
- 200 ml rýžového mléka
- 1 PL prášku do pečiva
- 1/4 ČL skořice
- 100 g nasekaných čerstvých jahod
- kokosový olej na pečení
Příprava:
- Rozmačkejte banány v misce vidličkou.
- Přidejte rýžové mléko, skořici, prášek do pečiva a poté mouku. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké, husté těsto.
- Přidejte nakrájené jahody a jemně promíchejte. Nechte 5 minut odstát, aby těsto vykyselo.
- Do pánve přidejte trochu kokosového oleje a rozehřejte ji. Do pánve nalijte dvě polévkové lžíce palačinkového těsta (toto je porce pro jednu palačinku) a pečte z obou stran 1-2 minuty na středním ohni dozlatova.
- Upečené palačinky můžete pokapat javorovým sirupem a ozdobit čerstvými jahodami.