Vyzkoušela jsem už několik receptů na palačinky, ale podle mě budou palačinky (bez vajec) opravdu buclaté, pokud do těsta přidám i banány. Díky nim budou palačinky velmi jemné a samozřejmě také sladké. Tento základ pak lze obměňovat na tisíc způsobů. Dnes jsem je připravila s jahodami a byly božské.

Suroviny pro 14-16 kusů:

  • 2 banány, rozmačkané vidličkou
  • 150 g špaldové bílé mouky
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL skořice
  • 100 g nasekaných čerstvých jahod
  • kokosový olej na pečení

Příprava:

  1. Rozmačkejte banány v misce vidličkou.
  2. Přidejte rýžové mléko, skořici, prášek do pečiva a poté mouku. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké, husté těsto.
  3. Přidejte nakrájené jahody a jemně promíchejte. Nechte 5 minut odstát, aby těsto vykyselo.
  4. Do pánve přidejte trochu kokosového oleje a rozehřejte ji. Do pánve nalijte dvě polévkové lžíce palačinkového těsta (toto je porce pro jednu palačinku) a pečte z obou stran 1-2 minuty na středním ohni dozlatova.
  5. Upečené palačinky můžete pokapat javorovým sirupem a ozdobit čerstvými jahodami.
|