Bublanina
Klasika, která nikdy neomrzí. No a když máte k dispozici kuchyňský robot Magimix, tak její příprava je opravdu jako z pohádky.
SUROVINY:
- 3 vejce
- 1 šálek cukru
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálek oleje
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1/2 PL prášku do pečiva
- ovoce (použila jsem 150 g čerstvých borůvek a 200 g mraženého ovoce)
Drobenka:
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku másla
- 1/2 šálku krystalového cukru
PŘÍPRAVA:
- Smícháte vejce s cukrem (MAGIMIX to dá naprosto rychle a cukr ani necítit).
- Potom přidáte mouku a prášek do pečiva, dále mícháte.
- Přidáte mléko a olej, ještě trochu promíchat.
- Těsto nalijte do formy (já jsem měla průměr 24 cm, na spodek jsem dala papír, boky jsem vytřela máslem).
- Do těsta dejte ovoce, které předtím posypete moukou, aby nekleslo na spodek těsta.
- Na závěr posypete drobenkou.
- Pečete na 180 stupních a zkoušejte špejlí či je upečený - tím že jsem měla malou formu, koláč byl velmi vysoký, musel se péct více než hodinu, ale při nízkém koláči stačí i půlhodina.
Zde si umíte prohlédnout i video k receptu.