Suroviny:

- zbytková bramborová kaše

- pšeničná mouka

- 1-2 ks nadrobno nakrájené jarní cibule

- 1 čajová lžička červené papriky

- sůl

- kokosový olej na smažení

Vložme vychlazené bramborové pyré do mísy. Přidejme nakrájenou jarní cibulku, červenou papriku, sůl a promíchejme. Začněme během míchání postupně přidávat i mouku. Přidejme tolik mouky, abychom věděli vyformovat kulky, ale pozor, nedělejte si příliš tvrdé těsto. Karbanátky opečeme na pánvi Swiss Titan na velmi malém množství kokosového oleje. Pečeme 2 minuty z jedné a potom i z druhé strany, dokud nezískají pěknou zlatohnědou barvu. Karbanátky můžeme podávat samostatně, ale skvěle chutnají i rajčatovou omáčkou a řeckým salátem.

Dobrou chuť :)

|