BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S CIBULKOU
Suroviny:
- zbytková bramborová kaše
- pšeničná mouka
- 1-2 ks nadrobno nakrájené jarní cibule
- 1 čajová lžička červené papriky
- sůl
- kokosový olej na smažení
Vložme vychlazené bramborové pyré do mísy. Přidejme nakrájenou jarní cibulku, červenou papriku, sůl a promíchejme. Začněme během míchání postupně přidávat i mouku. Přidejme tolik mouky, abychom věděli vyformovat kulky, ale pozor, nedělejte si příliš tvrdé těsto. Karbanátky opečeme na pánvi Swiss Titan na velmi malém množství kokosového oleje. Pečeme 2 minuty z jedné a potom i z druhé strany, dokud nezískají pěknou zlatohnědou barvu. Karbanátky můžeme podávat samostatně, ale skvěle chutnají i rajčatovou omáčkou a řeckým salátem.
Dobrou chuť :)