Obrovskou výhodou titanových nádobí SWISS TITAN je i to, že většinu pečených jídel připravíte nahoře na sporáku, čímž šetříte nejen čas, ale i drahocennou energii. Takto je to i při pečení dortových korpusů. Vždyť se jen zamysleme nad tím, že minimálně 10 minut pouze předehříváme tu naši 60 l-ovou troubu a až potom začínáme péct. U nás se tento proces okamžitě zkracuje minimálně o to předehřívání, nakolik piškoty a jiné lité těsta lijeme do studeného kastrolu a pečeme je na nejmenší plotýnce a na nejslabším ohřevu. A samozřejmě i ta celková doba pečení se u některých druhů cest zkracuje dokonce až o neuvěřitelnou polovinu. A už vůbec nemluvě o spotřebě trouby v porovnání se spotřebou nejmenší ploténky. Já jsem si velmi oblíbila pečení na sporáku, protože je pro mě mnohem pohodlnější. Vyzkoušejte i vy!

Suroviny na korpus:

-150 g krystalového cukru,

-6 vajec,

-50 g práškového kakaa,

-Špetka soli

Suroviny na krém:

-1 balík kakaového pudinku Dr.Oetker (45g),

-1 balíček Dr.Oetker Zlatý klas (40g),

- 2PL cukru,

- 1 vanilkový cukr,

- 0,5 l mléka,

- 250 g másla

Další suroviny:

- domácí povidla,

- 2 banány,

- 1 balík Dr.Oetker Šlehačka,

-150 ml mléka,

- kakao na zdobení

Postup:

V kuchyňském robotu Magimix si vyšleháme nejdříve bílky, abychom po žloutcích nemuseli mýt. Při šlehání bílek nezapomínejme odebrat malou tlačku, aby byly bílku krásně nadýchané a přidat špetku soli. Po vyšlehání jejich preložme do mísy, vyměňme šlehací metly za nůž a vyšľehejme žloutky s cukrem a pak přidejme kakao. Na konec smícháme kakaovou hmotu s bílky.

Na pečení dortových korpusů jsou ideální nádoby s 24 cm-ovým průměrem (pánev zvýšená, kastrol 3 l-ový, případně hrnec 5l-ový). Nádobu stačí přetřít olejem a nalít těsto. Vždy používáme studenou nádobu. Sporák si nastavíme na nejslabší ohřev a korpus pečeme cca. 40 minut pod pokličkou s otevřeným ventilem. Pokličku můžete odebrat až po 30 minutách, pokud z ní chcete otřít páru suchou utěrkou. Znak toho, že je korpus dokonale upečený je to, že se povrch neleskne, případně vyzkoušíme párátkem. Po upečení necháme korpus trochu vychladnout v odkrytém kastroly a potom ho zlehka jen vyklopíme z nádoby.

Během pečení si uvaříme krém z pudinku a zlatého klasu důkladně promíchaného v mléku. Během míchání přidáme cukr a vanilkový cukr. Máslo vmícháme do hmoty až po vychladnutí. Stejně jako bílky, vyšleháme i šlehačku (můžeme použít jako práškovou, tak i smetanu ke šlehání, ale tu bych doporučovala přidat i ztužovač). Dortový korpus nejdříve potřeme kvalitním domácím povidlem, na který naskládáme těsně vedle sebe nakrájené banány. Na banány naneseme krém a na konec šlehačku. Dort můžeme přizdobit kakaem. (Já jsem použila háčkovaný ubrus mé maminky, který jsem položila na dort a důkladně posypala kakaem přes malé sítko).

Pečte s radostí a s fantazií!